Ανατροπές και εντάσεις σε όλες τις σχέσεις, προσωπικές αλλά και επαγγελματικές, προβλέπονται με την τελευταία έκλειψη της άνοιξης η οποία θα συμβεί στις 4 του μήνα, είναι σεληνιακή, γίνεται στον άξονα Κριού-Ζυγού και θα συμμετάσχουν σε αυτήν ο Πλούτωνας και ο Ουρανός. Μέχρι όμως να φτάσει το Πάσχα (και η έναρξη του Game of Thrones) τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει. Αυξημένες υποχρεώσεις θα αντιμετωπίσουν τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) καθώς ο Άρης θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του Απριλίου στον Ταύρο.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Απρίλιος δεν θα είναι απλός για εσάς τους Ταύρους αφού ο Άρης θα εγκατασταθεί στο ζώδιό σας όλο το μήνα, φέρνοντας εκνευρισμό και δύσκολες καταστάσεις. Νεύρα, συγκρούσεις, ξεσπάσματα θα είναι στην ημερήσια διάταξη, γι’ αυτό και πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή για να αντιμετωπίσετε τις αναποδιές. Αν μάλιστα ζείτε μαζί ή συνεργάζεστε στη δουλειά με Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικές γιατί οι σχέσεις σας θα ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί αυτή την περίοδο. Από την άλλη, η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας θα δώσει ώθηση στις σχέσεις αλλά και στα οικονομικά σας. TIP Αποφύγετε το παρασκήνιο στη δουλειά και δώστε μεγαλύτερη έμφαση στη φυσική σας κατάσταση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Καθώς η σεληνιακή έκλειψη στις 4/4 σας επηρεάζει έμμεσα, ο μήνας μέχρι και την εκπνοή του δεν έχει για το ζώδιό σας ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις. Επηρεάζει όμως Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, οπότε αν σχετίζεστε στενά με κάποιο από αυτά τα ζώδια θα εισπράξετε την ένταση τις ημέρες της έκλειψης. Όσον αφορά στους υπόλοιπους τομείς, ο μήνας ενδείκνυται για ξεκούραση και για να φροντίσετε τον εαυτό σας και τους επαγγελματικούς στόχους σας, αφού η Αφροδίτη, στο ζώδιό σας από τις 12 Απριλίου, σας ξεμυαλίζει μεν με ερωτικές βολές αλλά επίσης θέτει στο στόχαστρο εκκρεμή θέματα καριέρας ευνοώντας φιλόδοξα σχέδια, νέες συνεργασίες όπως και επαγγελματικές αλλαγές. TIP Τώρα μπαίνει η άνοιξη για εσάς και ευνοεί τα φλερτ και τις ερωτικές περιπέτειες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτόν το μήνα τα πράγματα θα κυλήσουν ήρεμα. Μόνο οι μέρες λίγο πριν και λίγο μετά την έκλειψη στις 4/4 μπορεί να φέρουν προβλήματα. Οι πλανήτες στα φιλικά σας ζώδια θα φροντίσουν να περάσετε καλά στον έρωτα αλλά και σε άλλους τομείς. Το Πάσχα είναι ευκαιρία για αποδράσεις -με την οικογένεια ή με φίλους- σε μέρη που δεν έχετε επισκεφθεί ή ακόμα και για να δείτε ανθρώπους που έχετε καιρό να συναντήσετε. Ιδανικός μήνας για να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε. Φροντίστε την εμφάνισή σας (το καλοκαιράκι πλησιάζει), αφιερώστε χρόνο στους ανθρώπους σας και σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς. TIP Μια αλλαγή στο σπίτι ή στη δουλειά ίσως σας αναστατώσει προσωρινά στις 4/4 αν έχετε γενέθλια το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

ΛΕΩΝ

Αυτό με τον Άρη στον Ταύρο που λέγαμε νωρίτερα φέρνει πολλή κούραση και ελάχιστη ανεμελιά όλο το μήνα. Η δουλειά -που ευτυχώς θα πάει καλά αλλά έχετε παραμελήσει όλα τα άλλα- θα απορροφήσει το χρόνο και την ενέργειά σας. Αν κοιτάξετε λίγο πίσω θα βρείτε συντρίμμια. Συνεπώς, δώστε λίγη προσοχή στα ερωτικά σας, όσο κι αν σας θυμώνει η διαπίστωση ότι παίρνετε λιγότερα απ’ όσα δίνετε ή ότι κάνατε μάταια θυσίες. Ευτυχώς μετά τις 12 Απριλίου που η Αφροδίτη μπαίνει στους Διδύμους τα πράγματα δείχνουν πιο αισιόδοξα. TIP Στα δύσκολα του μήνα έχετε συμπαράσταση και στήριξη από το φιλικό σας περιβάλλον. Μετά το Πάσχα αρχίζουν καλύτερες μέρες και για τα προσωπικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ως κλασική εκπρόσωπος του ζωδίου σας γκρινιάζετε για ό,τι δεν σας πάει καλά. Πέρα από τη γνωστή γκρίνια, βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο. Εστιάστε -έτσι, για αλλαγή- σε όσα σας πάνε καλά, δηλαδή στα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας, και αρχίστε να τα εκτιμάτε. Μέχρι τα μέσα Απριλίου ενδέχεται τα ερωτικά σας να μπερδευτούν λίγο, προσπαθήστε να αναθερμάνετε το ειδύλλιο και να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση μέχρι τις 12 του μήνα που η Αφροδίτη σας ευνοεί από τον Ταύρο. Μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Θα βρεθείτε μπροστά στον τοίχο που λέγεται αδιαφορία. TIP  Ένα ταξίδι ακόμα και στο εξωτερικό αν έχετε την οικονομική δυνατότητα θα σας έκανε καλό σε προσωπικό επίπεδο και θα βοηθούσε τη σχέση σας.

ΖΥΓΟΣ

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου η επίδραση της έκλειψης Σελήνης στο ζώδιό σας, που γίνεται στις 4/4, θα βρίσκεται στο μάξιμουμ με τα έντονα συναισθήματα σε πρώτο πλάνο. Το συγκεκριμένο διάστημα αναδύονται αδρανείς, ως τότε, προβληματισμοί και ανασφάλειες και ίσως η ευαίσθητη ψυχολογία σας να μην είναι πια αδιαπέραστη από λόγια και ενέργειες τρίτων, οπότε συνιστάται ψυχραιμία. Από τις 12 Απριλίου και για το υπόλοιπο του μήνα, που η Αφροδίτη περνάει στους φιλικούς σας Διδύμους, το κλίμα ελαφραίνει μεν αλλά πρέπει να είστε επιφυλακτικές στις νέες γνωριμίες ώστε να δείτε πιο καθαρά το σύνολο χωρίς εξιδανικεύσεις. TIP Φροντίστε ιδιαίτερα την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση κοντά στις 4/4 γιατί η έκλειψη σας πολιορκεί σθεναρά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Από την πρώτη κιόλας μέρα ως και την τελευταία ο Απρίλιος φέρνει τον επιθετικό Άρη απέναντι στο ζώδιό σας κι έτσι ο μήνας γίνεται πολύ κουραστικός και με αυξημένες απαιτήσεις. Η έκλειψη Σελήνης στις 4/4 στο Ζυγό βάζει σε δοκιμασία τα νεύρα και τις αντοχές σας, οπότε εκείνο το διάστημα προσέξτε την υγεία σας και κρατήστε αποστάσεις από το παρασκήνιο. Η κοινωνικότητά σας και το ενδιαφέρον σας προς το αντίθετο φύλο ενισχύονται μέχρι τις 12 Απριλίου από την Αφροδίτη που ως τότε θα είναι στον Ταύρο. Η μετακίνησή της στους Διδύμους από τις 12/4 ευνοεί τα οικονομικά, υπογραμμίζει την ερωτική επιθυμία και σας ωθεί να πειραματιστείτε. TIP Δεν είναι ο κατάλληλος μήνας για αντιπαραθέσεις με σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι σχέσεις γενικώς είναι η πρώτη σας προτεραιότητα και αυτόν το μήνα, ενώ το διάστημα που ακολουθεί την έκλειψη Σελήνης στις 4/4 απαιτεί ξεκαθαρίσματα. Στα ερωτικά τα πράγματα δεν είναι πολύ απλά μια και ούτε στα δικά σας συναισθήματα ούτε στων άλλων υπερισχύει η ασφάλεια. Από το ζώδιο του Ταύρου ο Άρης προστάζει να εστιάσετε σε ζητήματα υγείας και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση με σωστή διατροφή και άσκηση. Στα θετικά του Απριλίου είναι και ο τομέας των οικονομικών αφού από τις 12 κι έπειτα φέρνει νέες προτάσεις ή περισσότερες καινούργιες δουλειές σε όσες δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά. TIP Να το ρίξετε λίγο έξω! Ιδιαίτερα μετά το Πάσχα θα έχετε πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν και μπαίνει λίγο άγρια, ο Απρίλιος μετά την πρώτη εβδομάδα αλλάζει εντελώς στάση απέναντί σας. Ο Άρης από τον Ταύρο θα σας ανεβάσει και θα σας ταξιδέψει. Όλα αυτά τα όνειρα και τα σχέδια που κάνετε εδώ και μήνες για μικρά και μεγαλύτερα ταξιδάκια μπορούν να λάβουν σάρκα και οστά το Πάσχα. Αμέσως μόλις η πρώτη διαβολοβδομάδα τελειώσει, λοιπόν, ξεκινήστε να οργανώνεστε, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Η έκλειψη στις 4 του μήνα μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την υγεία αλλά και όλες τις σχέσεις σας. Η πρόληψη σώζει. TIP Δώστε έμφαση στην υγεία και στις σχέσεις σας αν έχετε γενέθλια το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου γιατί εσείς επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ατυχήματα (όχι σοβαρά), γυναικολογικά και ορμονολογικά θέματα θέλουν την προσοχή σας -φταίει ο Άρης από τον Ταύρο, ο οποίος δεν σας συμπαθεί ιδιαίτερα αυτόν το μήνα. Ταυτόχρονα θα στρεσαριστείτε και στο σπίτι, αφού όλοι και όλα απαιτούν το χρόνο και την προσοχή σας. Μετά τις 12 του μήνα παίρνετε ανάσα, αφού η Αφροδίτη, στο ζώδιο των Διδύμων, θα σας φτιάξει λίγο τα κέφια και θα σας αναγκάσει να θυμηθείτε πως, εκτός από υποχρεώσεις, υπάρχει και κάτι που λέγεται έρωτας. Μην περιμένετε βέβαια όλα αυτά να γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο. Ασχοληθείτε μόνο με όσους μπαίνουν στο δρόμο σας μετά τις 15 Απριλίου. TIP Αν και στρεσαρισμένες αυτόν το μήνα θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να περάσετε και όμορφα.

ΙΧΘΥΕΣ

Ευνοϊκός από κάθε άποψη. Αυτό θα είναι για εσάς ο Απρίλιος. Χωρίς πλανητικές δυσαρμονικές επιρροές, η διάθεσή σας θα είναι στα καλύτερά της. Ακόμα και η έκλειψη της Σελήνης δεν φαίνεται να σας δυσκολεύει, αν κι εκείνες τις μέρες πρέπει να είστε προσεκτικές με θέματα που αφορούν την υγεία και τα χρήματα. Μετά τις 12/4 πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στον έρωτα γιατί κακοί χειρισμοί ίσως δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Τις ίδιες κακοτοπιές μπορεί να συναντήσετε και στα οικονομικά αν δεν προσέξετε τα έξοδά σας. Οι ανοιξιάτικες βιτρίνες είναι μεγάλος πειρασμός, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και σύνεση. TIP Ελάχιστες οι δυσκολίες του Απριλίου και μάλιστα στα δύσκολα έχετε και σημαντική βοήθεια από το περιβάλλον σας.