Η στήριξη στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Η P&G, η Εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως Ariel®, Pantene®, Fairy®, Gillette®, Always® και Pampers®, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Δήμο Αθηναίων και συνεχίζει να στηρίζει το «Σπίτι Αισιοδοξίας» στο πλαίσιο του «Δικτύου Κοινωνικής Κατοικίας», ενισχύοντας τη διαβίωση των οικογενειών που φιλοξενούνται σε αυτό.

Το «Σπίτι Αισιοδοξίας» αγκαλιάστηκε από τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι επιλέγοντας προϊόντα της P&G βοήθησαν να συγκεντρώσουμε πολύτιμους πόρους ζωής για τους ενοίκους του. Μέρος των πόρων αυτών διατέθηκε άμεσα για κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, οικιακό εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.ά. Η μεγαλύτερη έμφαση, όμως, δόθηκε στην ανάγκη των ενοίκων να αποκτήσουν εφόδια και να αναζητήσουν εργασία με μεγαλύτερες αξιώσεις, ώστε οι οικογένειές τους να επανενταχθούν σύντομα στο κοινωνικό σύνολο. Για το σκοπό αυτό, και σε στενή συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων εξασφαλίστηκε πρόσβαση για όλες τις οικογένειες σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων σε τομείς όπως κομμωτική, αισθητική, τεχνικά επαγγέλματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.τ.λ.

Το «Σπίτι Αισιοδοξίας» εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και φιλοξενεί ήδη επτά οικογένειες. Εντάσσεται στο ευρύτερο πρωτοπόρο πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» του Δήμου Αθηναίων για υποστήριξη οικογενειών που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Η δεύτερη αυτή Κοινωνική Κατοικία «υιοθετήθηκε» από την P&G, της οποίας η Κοινωνική Δράση εστιάζει στην κάλυψη των αναγκών της οικογένειας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε: «Είναι πολύ αισιόδοξο για εμάς να βλέπουμε τις πρωτοβουλίες μας να στηρίζονται με συνέπεια από τον ιδιωτικό τομέα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με τη στήριξη της P&G, οι ένοικοι της κοινωνικής κατοικίας στο “Σπίτι Αισιοδοξίας” βρήκαν και στέγη για ένα κρίσιμο διάστημα, αλλά κυρίως υποστήριξη στα επόμενα βήματα της ζωής τους. Η κοινωνική επανένταξη παραμένει ο απώτερος στόχος του προγράμματος του Δήμου «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας». Τέτοιου είδους συνεργασίες είναι απαραίτητες για την υλοποίηση ευρύτερων και πολυδιάστατων δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής της δημοτικής αρχής».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κυρία Δέσποινα Πάσσαρη, δήλωσε σχετικά:
«Με ιδιαίτερη μέριμνα και σε στενή συνεργασία με το Δήμο, σχεδιάσαμε τις ενέργειες ενίσχυσης της διαβίωσης των οικογενειών στο “Σπίτι Αισιοδοξίας”, αξιοποιώντας τους περαιτέρω πόρους που συγκεντρώσαμε μέσα από τα προϊόντα της P&G. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο, ώστε να στηρίξουμε έμπρακτα τις οικογένειες στην προσπάθεια επανένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Θα είναι μεγάλη χαρά μας να βοηθήσουμε κάποια όνειρα να πραγματοποιηθούν». 

Το «Σπίτι Αισιοδοξίας» απέκτησε ζωή:  
Δείτε το Παρακάτω βίντεο  http://youtu.be/O3HlElTcoJc

Για την P&G
Σχετικά με την Procter & Gamble:
H P&G αγγίζει με τα προϊόντα της περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρία κατέχει ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια κορυφαίων προϊόντων εμπιστοσύνης και ποιότητας, μεταξύ των οποίων: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Crest®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Wella®, Mr. Proper, Viakal, Swiffer, Aussie. Η P&G επιχειρεί σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pg.com για τα τελευταία νέα και περισσότερες πληροφορίες για την P&G και τα προϊόντα της.

Για τον Δήμο Αθηναίων
:
Ο Δήμος Αθηναίων έχει αναπτύξει μια ευρύτερη στρατηγική, για την αντιμετώπιση  της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσα από τη διάρθρωση  αποτελεσματικών, διαφανών και αξιόπιστων προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, τους εθελοντές, τον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα. Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό και προσφέρει υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης σε κατοίκους της Αθήνας που στερούνται των απαραίτητων πόρων ή μέσων για την ικανοποίηση των ανωτέρω αναγκών. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cityofathens.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News