Βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτα, ώστε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά που χαλάνε την εικόνα σας και ταυτοχρόνως τη διάθεσή σας;

Αν ναι, τότε Φινλανδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέμπερε, «δουλεύουν» για εσάς!

Συγκεκριμένα, στη νέα τους μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «PLOS One», υποδεικνύουν ποια μέρα της εβδομάδας θα πρέπει να ζυγίζονται όσοι θέλουν να χάσουν βάρος, ενώ τονίζουν ότι ο καθημερινός έλεγχος του βάρους δεν είναι αποτελεσματικός.

Ποια μέρα είναι η κατάλληλη;

Σύμφωνα με τις «οδηγίες» τους, η Τετάρτη είναι η καλύτερη ημέρα να ζυγιστείτε διότι τότε είναι λιγότερο πιθανό το βάρος να έχει διακυμάνσεις, και άρα μπορείτε να έχετε μια αληθινή εικόνα των κιλών σας και να κάνετε ασφαλείς συγκρίσεις με τις προηγούμενες εβδομάδες.

«Εκείνοι που προσπαθούν να χάσουν βάρος, δε θα πρέπει να ξεχνάνε να ζυγιστούν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αφού μπορεί να καταλήξουν να πάρουν κιλά αντί να χάσουν», σημειώνει η Δρ Ελίνα Χελάντερ που συμμετείχε στη μελέτη.

«Και αυτό διότι η τακτική παρακολούθηση του βάρους βοηθά στην πιστή τήρηση του διατροφικού προγράμματος», προσθέτει.

Όπως εξηγούν, συνήθως οι άνθρωποι ζυγίζουν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα και στη συνέχεια σταδιακά χάνουν βάρος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Φυσικά, το πόσο επιπλέον ζυγίζουν αυτές τις δύο ημέρες, εξαρτάται από το αν βγαίνουν έξω για φαγητό ή χαλαρώνουν στο σπίτι.

Είναι λοιπόν, προφανές ότι αν κάποιος ζυγιστεί το Σαββατοκύριακο το πιθανότερο είναι να δει αύξηση ή μείωση του βάρους, ανάλογα με τις δραστηριότητές του και τελικά να μην έχει πραγματική εικόνα της κατάστασής του.

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News