Ίσως να πιστεύετε ότι οι όμορφοι άνδρες έχουν πλεονέκτημα στη ζωή. Νέα μελέτη, όμως, υποστηρίζει ότι η ομορφιά μάλλον δεν λειτουργεί υπέρ των ανδρών, τουλάχιστον όσον αφορά την καριέρα τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ελκυστικοί άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν επαγγελματικές προσφορές σε ανταγωνιστικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, επειδή τρομάζουν τους ανώτερούς τους.

«Δεν είναι πάντα πλεονέκτημα το να είναι κανείς όμορφος», δηλώνει ο Marko Pitesa, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland και επικεφαλής της έρευνας και συνεχίζει: «Η ομορφιά μπορεί να γίνει μπούμερανγκ αν κάποιος την αντιληφθεί ως απειλή».

Στις στημένες συνεντεύξεις που οργάνωσαν οι ερευνητές στο πλαίσιο της έρευνάς τους, είδαν ότι στις περιπτώσεις που ο υπεύθυνος της συνέντευξης αναμενόταν να δουλέψει με τον υποψήφιο ως μέλος της ίδιας ομάδας, τότε ήταν πιο πιθανό να δώσει τη δουλειά σε έναν όμορφο άνδρα. Όταν, όμως, έβλεπε τον υποψήφιο ως πιθανό ανταγωνιστή, έκανε διάκριση υπέρ ενός λιγότερο γοητευτικού άνδρα.

Ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός ότι στη μελέτη του κ. Pitesa, η ανδρική –παρά η γυναικεία- ομορφιά ήταν αυτή που αποτελούσε εμπόδιο στην επαγγελματική καριέρα.