Όταν το στρες μάς αποδιοργανώνει, υπάρχουν κάποιοι απλούστατοι, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικοί τρόποι -τους οποίους πιθανότατα δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ- για να μας καλμάρουν.

Τρικ #1: Πλύσιμο χεριών με ζεστό νερό

Όποιο μέρος του σώματός μας και αν βυθίσουμε σε ζεστό νερό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ηρεμεί. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Κάνοντας συχνά μπάνιο, ιδανικά με άλατα για πιο καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Τη στιγμή, όμως, μιας στρεσογόνου κατάστασης, μια καλή λύση είναι να πλύνουμε τα χέρια μας με ζεστό νερό. Η επαφή με το σώμα μας, αλλά και ο λίγος χρόνος απομόνωσης που εξασφαλίζουμε για τον εαυτό μας μάς βοηθά να ανακτήσουμε την ψυχραιμία μας.

Τρικ #2: Μουρμουρίστε μια μελωδία

Οι χαρούμενοι άνθρωποι συνήθως σιγομουρμουρίζουν μελωδίες. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το να τραγουδάμε και το να φωνάζουμε μειώνει τα επίπεδα του στρες. Ωστόσο, το να μουρμουράμε έναν αγαπημένο μας σκοπό τη στιγμή που νιώθουμε το άγχος να μας κατακλύζει, είναι σωτήριο!

Τρικ #3: Κάντε τους άσχημους

Το στρες επιδρά και στο σώμα μας, με τους σφιγμένους μυς του σαγονιού και τον πόνο στο κεφάλι να αποτελούν τα συχνότερα συμπτώματα. Δοκιμάστε αρχικά να κάνετε ό,τι και οι γιόγκι: Χαλαρώστε όλους τους μυς του προσώπου σας. Τώρα, παραμορφώστε το πρόσωπό σας, γίνετε όσο άσχημοι θέλετε! Έτσι, θα προσφέρετε ένα ευεργετικό εσωτερικό μασάζ στους τεταμένους μυς.

Τρικ #4: Δαγκώστε σέλερι

Έρευνες δείχνουν ότι το μασούλημα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης (ορμόνη του στρες). Αντί για τσίχλες, υπάρχει μια καλύτερη επιλογή για… μάσημα. Το σέλερι! Μασώντας ένα κλωναράκι σέλερι μπορείτε να επωφεληθείτε και από την απιγενίνη, μια φλαβονοειδή ουσία που συνδέεται με μείωση του άγχους και καταπολέμηση της αϋπνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: