Συγκεκριμένα, για το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαΐου η αγαπημένη γεύση των παιδιών θα είναι στο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» για να γιορτάσει την Ημέρα της Μητέρας με ένα αφιέρωμα που εστιάζει στην εκπαίδευση των παιδιών για την αξία της ισορροπημένης διατροφής μέσα από το παιχνίδι με τις πρώτες ύλες, κεντρίζοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Μέσα λοιπόν από τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι μικροί ήρωες θα πειραματίζονται με αντικείμενα των συλλογών του εκθέματος, θα δημιουργούν μοναδικά μπισκότα για τις μαμάδες τους, θα καλούνται να υποδυθούν το ρόλο της μητέρας και θα προβληματίζονται για τη διατροφική αξία των τροφών. Επιπλέον, παιδιά και μαμάδες θα συνεργάζονται και θα αποκαλύπτουν τα μικρά μυστικά του χαρακτήρα του καθενός, μεταφράζοντάς τα σε διάφορα υλικά. Μέσα από τις δράσεις του αφιερώματος αναπτύσσεται περαιτέρω η διαπροσωπική σχέση των παιδιών με τη μητέρα τους, ενώ οι «δημιουργίες» που καλούνται να εκτελέσουν βοηθούν στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας.
Τα αγαπημένα Μπισκότα MΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ συνδυάζουν την απόλαυση με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες για την Ημέρα της Μητέρας, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιλογή των Ελληνίδων μαμάδων που τα εμπιστεύονται για τη διατροφή των παιδιών τους.
Το ειδικό αφιέρωμα πραγματοποιείται στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε μαμάδες με παιδιά ηλικίας 3-12.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
– «Μαγειρεύω για τη μαμά», στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του Μπισκότου».
Τα παιδιά ανακαλύπτουν αντικείμενα των συλλογών του εκθέματος, πειραματίζονται με πρώτες ύλες και φτιάχνουν για τη μαμά τους, μοναδικά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.
– «Το δέντρο των ταλέντων», στο έκθεμα «Σοφίτα»
Παιδιά και μαμάδες συνεργάζονται και αποκαλύπτουν τα μικρά μυστικά του χαρακτήρα του καθενός, που αποτελούν και τα ταλέντα τους. Τα μεταφράζουν σε διάφορα υλικά όπως πούπουλα, χρυσόσκονη, βαμβάκι, κοχύλι, χρωματιστή κορδέλα κ.λπ. και δημιουργούν σε χαρτί το δέντρο των ταλέντων τους.
– «Για λίγο… μαμά», στο «Εργαστήρι»
Τα παιδιά υποδύονται τον ρόλο της μητέρας και ασχολούνται με τα διατροφικά θέματα των «παιδιών» τους. Προβληματίζονται για την ισορροπημένη διατροφή, ανακαλύπτουν τις ομάδες τροφίμων, τη διατροφική τους αξία και τη συχνότητα κατανάλωσης. Τέλος, συμπληρώνουν τη διατροφική πυραμίδα με τρόφιμα που πιστεύουν ότι είναι καλό να καταναλώνουν τα παιδιά τους και τα οποία αποτελούνται από όλες τις ομάδες.
– «Ένα στολίδι για τη μαμά» στο έκθεμα «Χτίζω και δημιουργώ»
Τα παιδιά πειραματίζονται με τις ιδιότητες των υλικών, αναπτύσσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και δημιουργούν ένα ξεχωριστό στολίδι για τον λαιμό, δώρο για τη μαμά.
Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την ίδια μέρα στην υποδοχή του Μουσείου.