ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ (ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ, ΕΛΛΙΠΤΙΚΟ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΛΠ.) ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΜΕ! ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΦΥΛΟ, ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΠ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! Μαρία

Καλησπέρα σας,

Θα μπορούσα να ομολογήσω ότι είναι από τις καλύτερες ερωτήσεις που έχουν γίνει. Σαφέστατα αυτό που περιγράφετε ισχύει απόλυτα, καθώς διαφορετικές θερμίδες και ενέργεια ξοδεύεται αναλόγως την ηλικία, Φ.Κ., διατροφή, μυϊκή πυκνότητα κτλ.

Οι θερμίδες που αποδίδονται στα μηχανήματα διαφέρουν πάρα πολύ από ένα μηχάνημα στο άλλο και πέραν αυτού, διαφέρουν κατά πολύ από τη πραγματικότητα. Τα περισσότερα μηχανήματα είναι έτσι κατασκευασμένα να καταγράφουν περισσότερες θερμίδες από το κανονικό απλά χρησιμοποιώντας τη ταχύτητα που ο κάθε ασκούμενος βάζει να ασκηθεί και περίπου τη καρδιακή συχνότητα που το μηχάνημα καταγράφει, η οποία και πάλι δεν είναι ακριβής. Όσον αφορά την ακριβή καύση θερμίδων θα πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή πυκνότητα άλιπης μάζας και το εύρος σφίξεων ώστε να τα υπολογίσετε αθροιστικά. Ωστόσο μη δίνετε τόση βάση στο πόσο καίτε κατά την άσκηση αλλά μετά την άσκηση και στη πρωτεϊνοσύνθεση και λιπόλυση που πετυχαίνετε. Καλή συνέχεια.