#1: Ανομοιόμορφη εφαρμογή
Δυο τινά συμβαίνουν. Είτε δεν εφαρμόζουμε καλά τη βαφή είτε τα υπολείμματα των προϊόντων styling εμποδίζουν το να απλωθεί καλά σε όλο το μήκος της τρίχας. Ακόμα και όταν θέλουμε να βάψουμε μόνο τις λευκές ρίζες, καλό είναι να απλώνουμε τη σύνθεση σε όλα τα μαλλιά, έστω και για λίγα λεπτά πριν να την ξεβγάλουμε.
Τip: Αν έχουμε μεγάλο ποσοστό λευκών, αρχίζουμε την εφαρμογή της βαφής από την περιοχή που έχει τις περισσότερες λευκές τρίχες.

#2: Δραστική αλλαγή
Συνήθως, όταν θέλουμε να αλλάξουμε εντελώς το χρώμα των μαλλιών μας, επιλέγουμε λάθος αποχρώσεις, καταλήγοντας με πορτοκαλί, μπρονζέ ή… ακόμα και πράσινους τόνους στα μαλλιά.
Tip: «Αν θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά το χρώμα των μαλλιών μας, συμβουλευόμαστε έναν κομμωτή δείχνοντάς του μια φωτογραφία με το φυσικό χρώμα μαλλιών μας», μας εξηγεί η hair expert Στέλλα Σουλελέ.

#3: Λάθος απόχρωση
Πριν καταλήξουμε στο χρώμα που θέλουμε να κάνουμε, λαμβάνουμε υπόψη μας τον τόνο της επιδερμίδας αλλά των φρυδιών, ώστε να μην υπάρχει έντονη αντίθεση. Η καινούρια απόχρωση πρέπει να φωτίζει το δέρμα μας και όχι να το κάνει να φαίνεται άτονο και θαμπό.

#4: Λεκέδες στο δέρμα
Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της εφαρμογής, περνάμε τα σημεία γύρω από το πρόσωπό μας με βαζελίνη ή μια παχιά ενυδατική κρέμα και τοποθετούμε μια πετσέτα γύρω από τους ώμους.

Tip: Αν παρόλα αυτά, μας έμειναν λεκέδες, τους αφαιρούμε με τονωτική λοσιόν και ελαιόλαδο.

Εxtra tip: Για να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης. Επιπλέον, αν έχουμε πολλές λευκές τρίχες και oι ρίζες τους φαίνονται μέσα σε λίγες μέρες, χρησιμοποιούμε μια χρωμομάσκα. Πρόκειται για μια ειδική, θρεπτική σύνθεση με χρωστικές που ζωντανεύει το χρώμα, καμουφλάρει τις λευκές ρίζες, και ταυτόχρονα περιποιείται την τρίχα.