Μπορεί η εικόνα ενός νεογέννητου μωρού που βάζει το στοματάκι του στο στήθος της μαμάς του και θηλάζει να είναι όμορφη και να φαίνεται απλή, ωστόσο πολλούς δεν είναι ιδιαίτερα «ελκυστική». Την απόλυτα φυσική διαδικασία του θηλασμού σε δημόσιους χώρους επιχειρεί να αναδείξει και να υπερασπιστεί η φωτογράφος Ivette Ivens μέσα από το νέο της πρότζεκτ «I Breastfeed my Toddler».

Σε απάντηση και διαμαρτυρία της κριτικής που ασκείται στις γυναίκες που ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να θηλάζουν το μωρό τους σε δημόσιους χώρους, η φωτογράφος δημοσιεύει στο προσωπικό λογαριασμό της στο facebook φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν σε ειδυλλιακά τοπία.

Η σειρά των εντυπωσιακών φωτογραφιών, η οποία  παρουσιάστηκε στις αρχές Μαΐου σε γκαλερί στο Chicago, αποτελούν και το περιεχόμενο του βιβλίου της που πρόκειται να κυκλοφορήσει με τίτλο Breastfeeding Goddesses.

Με μια ιδιαίτερη αισθητική ματιά, η Ivens, παρουσιάζει μητρικές φιγούρες αγγελικά  πλασμένες:  λεπτές, λευκές και φινετσάτες, αποτυπώνοντας έτσι το γεγονός πώς κάθε μητέρα, όποιο κι αν είναι το χρώμα, το βάρος, η διάπλασή της είναι όμορφη και συναρπαστική. Όσο βέβαια κι αν ο στόχος της φωτογράφου ήταν να εστιάσει στο κοινωνικό στίγμα του θηλασμού, ήταν αρκετές οι αρνητικές αντιδράσεις από επισκέπτες της σελίδας της αφού σχολίασαν ότι η Ivens παρουσίασε μια αψεγάδιαστη και καλλίγραμμη  μητρική φιγούρα, κι αυτό είναι κάτι που απέχει πολύ από τη συντριπτική πλειοψηφία της πραγματικής σιλουέτας που έχει μια  νέα και θηλάζουσα μητέρα.

Σε απάντηση η φωτογράφος σχολίασε πως η ιδέα πίσω από κάθε φωτογραφία ήταν μόνο η αποτύπωση της ιερής και πανέμορφης στιγμής του θηλασμού που πάνω απ’ όλα αντικατοπτρίζει τον πανίσχυρο δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού και όχι η ανάδειξη της πραγματικής σιλουέτας κάθε μαμάς!