Είμαι 59 ετών, 188εκ, 90kg και αθλούμαι 3 ημέρες σε γυμναστήριο. Δεν πίνω, δεν καπνίζω. Δεν έχω πρόβλημα υγείας, εκτός από χρόνια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση την οποία αντιμετωπίζω με ένα Nexium 20mg κάθε βράδυ. Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι σωστή η παρακάτω καθημερινή μου διατροφή. Στόχος μου είναι η ενδυνάμωση, προστασία ανοσοποιητικού και η μερική απώλεια βάρους (να φθάσω στα 80-82 κιλά).
Πρωινό: 1 κούπα με 5 κουτ. σούπας quaker με νερό + 1/2 κουτ. γλυκού σταφίδες + ηλιόσπορο + λιναρόσπορο τριμενο + μέλι. Ίσως 1-2 ημέρες την εβδομάδα από 2 αυγά την ημέρα.

Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι + 1 λεμόνι χυμό + καφέ. Περιοδικά και 1 κούπα βραστό σιτάρι με σταφίδες

Μεσημεριανό: κανονική μερίδα φαγητού με αρκετή σαλάτα, 10 ελιές, χωρίς ψωμί.

Απογευματινό: γιαούρτι με μέλι, φρούτο, ίσως 50 γρ. σοκολάτα υγείας.

Βραδινό: 3-4 κράκερς με κίτρινο τυρί light.

Πρέπει κάτι να αλλάξω ή να περιορίσω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμβουλή σας, Γιάννης

Η διατροφή σας φαίνεται όντως προσεγμένη, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά. Ακολουθείτε την τακτική των πολλών γευμάτων, έχετε τροφές από πολλές ομάδες τροφίμων και τακτική φυσική δραστηριότητα. Είναι επομένως μια υγιεινή διατροφή. Η απώλεια βάρους με μια τέτοια διατροφή έχει να κάνει με την ακρίβεια των ποσοτήτων. Παρακολουθήστε το βάρος σας σε εβδομαδιαία βάση με στόχο να δείτε μικρές μεταβολές (1/2 κιλό την εβδομάδα ιδανικά). Αν δε βλέπετε αλλαγές ή υπάρχει αύξηση, αυτό είναι το μήνυμα για τη μείωση των ποσοτήτων μέχρις ότου δείτε το βάρος σας να πέφτει με ήπιο ρυθμό.