Το τεστ ΠΑΠ έδειξε χαμηλού βαθμού πλακώδη ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση που περιλαμβάνει hpv ή/και ελαφρά δυσπλασία cin1! Ο γιατρός λόγω του ότι είμαι 28 ετών και αφού 5 χρόνια δεν εξαφανίστηκαν είπε να μην το αφήσουμε και να κάνω loop. Θα ήθελα την άποψή σας! Φωτεινή

ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, 

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ LOOP LASER. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ 1 (CIN I ). ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΑΝΑ 6ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΘΕ 1 ΕΤΟΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΧΕΙΣ 2 ΣΥΝΕΧΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΙΣ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ H.P.V. ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΑΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΜΕΤΡΙΑΣ Η ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΓΚΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ LOOP ΣΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΕ C.I.N II ΕΙΝΑΙ 5-7 %. ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΜΒΕΙΣ ΣΤΟ CIN I Ο ΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ. ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ CIN I H KAI CIN II. ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ LOOP. ΗΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ LOOP ΜΙΚΡΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ ΚΑΤΑ 0,5 mm ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ. ΕΑΝ ΔΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ LOOP ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΩΡΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ 48-50 ΕΤΩΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ CIN I ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΗΤΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ. 

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.