Σε λαχανικά & χόρτα

  • Στα βραστά λαχανικά προσθέτετε 20 γρ. χοντρό αλάτι για κάθε λίτρο νερού που υπάρχει στην κατσαρόλα από την αρχή του μαγειρέματος.
  • Τρίψτε με αλάτι τα λαχανικά που θα βάλετε σε πίτες ή κροκέτες (π.χ. τριμμένο κολοκύθι), βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  • Για να μη βγάλει το κρεμμύδι πολλά υγρά κατά το σοτάρισμα, ψιλοκόψτε το και αλατίστε το 30 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.
  • Αλατίστε τις σαλάτες λίγο πριν τις σερβίρετε, για να μείνουν τραγανά τα λαχανικά.
  • Ρίξτε το αλάτι στις σούπες λαχανικών στην αρχή του μαγειρέματος για καλύτερη γεύση.

Στα όσπρια

  • Για να βράσουν καλύτερα, καλό είναι να τα αφήσετε σε αλατόνερο το προηγούμενο βράδυ.
  • Φροντίστε να τα αλατίζετε, αφού αρχίσουν να μαλακώνουν, διαφορετικά θα γίνουν σκληρά.

Στα γλυκά

  • Μια πρέζα χοντρό αλάτι σε κέικ, τάρτες, μπισκότα, τσουρέκια και κρέμες «απογειώνει» τη γεύση τους.
  • Στα κέικ και τα μπισκότα, το αλάτι μπαίνει μαζί με τα αβγά.
  • Για να μη ζαχαρώσει το γλάσο, προσθέστε λίγο αλάτι.