Και φέτος οι W4O Hellas φέρνουν μαζί τις γυναίκες γιατρούς με τις γυναίκες ασθενείς, διοργανώνοντας το 2ο Forum «Γυναίκες στην ογκολογία στην Ελλάδα» με θέμα «Cancer Survivorship». Το Forum θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η εκδήλωση, που θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 19:00, θα έχει συνεδρίες ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και θα συμπεριλαμβάνει εισηγήσεις και ανοικτή συζήτηση, ενώ θα συνοδευτεί από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τους κοινωφελείς σκοπούς των W4O-Hellas.

Στην πρωινή συνάντηση (10:00-13:00) γυναίκες από όλους τους χώρους της ογκολογίας θα συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καριέρα τους, αναζητώντας προτάσεις και λύσεις, με την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO W4O task Force) και των ελληνικών ιατρικών εταιρειών στο χώρο της ογκολογίας, ΕΟΠΕ, ΕΕΑΟ, κ.α., καθώς και εθελοντικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων.

Στην μεσημβρινή και απογευματινή συνεδρία (14:00-19:00), σκοπός είναι για μια ακόμη φορά, ένας δημιουργικός διάλογος με το ευρύ κοινό, τους συλλόγους ασθενών και εθελοντών, τους ιατρικούς φορείς, την πολιτεία και το δημοσιογραφικό κόσμο, ώστε να συζητήσουμε και έξω από τα στενά επιστημονικά όρια, να εκπαιδεύσουμε και να ενημερώσουμε με κύριο θέμα την «τέχνη της ζωής μετά τον καρκίνο».

Ιατροί, ασθενείς, άνθρωποι της τέχνης και των media, συναντώνται σε μια προσπάθεια δημιουργικής σύνθεσης με στόχο την καλύτερη, την ολοκληρωμένη ζωή μετά τον καρκίνο.

Θα αναπτυχθούν θέματα, όπως οι απώτερες επιπλοκές και κίνδυνοι της νόσου και της θεραπείας, θα συζητήσουμε για ισορροπία και ενέργεια, κληρονομικότητα, ολιστικές θεραπείες και σεξουαλική ζωή, με ειδικούς γιατρούς, διαιτολόγους και αθλητές.

Ο ρόλος της φαρμακοβιομηχανίας, ο ρόλος των media, ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων θα παρουσιαστεί και θα συζητηθούν θέματα επανένταξης και δικαιωμάτων των ασθενών.

Τέλος, γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα συζητήσουν για το πώς «η Τέχνη στηρίζει τη Ζωή».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο κεντρικό Φουαγιέ του Ισογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, θα φιλοξενηθεί χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar, με συμμετοχή των Χαμόγελο του Παιδιού, UNICEF, SOS, ΑΕΛΙΑ, Κιβωτός, Στόχος, κ.ά.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, μετά την ημερίδα, στις 21:00 θα ακολουθήσει η μουσικοθεατρική παράσταση «ΟΛΟΙ ΕΝΑ» με τον Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 11:30 η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ομήρου Ιλιάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Τα έσοδα και των δύο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα ενισχύσουν το «κοινωνικό ταμείο» των W4O-Hellas για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο στη χώρα μας.

Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:
«ΟΛΟΙ ΕΝΑ» φίλα με με τον Σταμάτη Κραουνάκη
• «Ομήρου Ιλιάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη