Ετήσιες προβλέψεις 2016

Κριός

Το 2016 έρχεται να μετριάσει κάπως την πίεση που αισθάνεστε, ιδιαίτερα από τις αρχές του έτους μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, που ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, δίνοντας σας ευκαιρίες, παρασύροντάς σας σε εποικοδομητικές αλλαγές και δημιουργώντας γύρω σας ευτυχείς συμπτώσεις για να δραστηριοποιηθείτε. Μέχρι τότε, μπορείτε να αξιοποιήσετε την κάθε ευκαιρία που θα σας παρουσιαστεί με όλους τους τρόπους και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μάλιστα, τον Απρίλιο που θα κινείται και η Αφροδίτη στο ζώδιό σας, η εύνοια που θα λάβετε θα είναι πολύτιμη.

Από τον Ιούλιο, με τον κυβερνήτη σας Άρη να επιστρέφει σε ορθή πορεία από τον Σκορπιό, είναι πιθανόν οι καινούργιες ιδέες και οι αποφάσεις που θα πάρετε να αλλάξουν το τοπίο της ζωής σας, και είναι και πολύ πιθανό να βρεθείτε μεγαλύτερη δημοτικότητα ή αναγνωρισιμότητα. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, με τη νέα θέση του Δία στον Ζυγό και τον Κρόνο που θα έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία από τον Τοξότη, οι κινήσεις σας πρέπει να είναι εύστοχες, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, δεδομένου ότι θα έχετε μεγάλη εύνοια στον τομέα αυτό. Το πρωτοποριακό πνεύμα δεν σας λείπει και επειδή το 2016 απαιτεί ένα συγκερασμό παλιών ιδεολογιών, σκέψεων, τεχνοτροπιών, τόπων και προσέγγισης προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα καταφέρετε.

Τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, καλό θα είναι να επικεντρωθείτε σε θέματα οικογένειας, γάμου, κοινωνικής θέσης, καριέρας και παιδιών. Από τις Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, που ο Ουρανός επιστρέφει σε ορθή πορεία από το ζώδιό σας, μπορείτε να διευθετήσετε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει με την ανάλογη ψυχραιμία και υπομονή.

Ταύρος

Χωρίς στρες θα περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του 2016 για εσάς, οπότε απαλλαγμένοι από το άγχος και με όλη την απαιτούμενη ενέργεια που θα σας χαρίσει ο Δίας στην Παρθένο για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πετύχετε τους περισσότερους από τους στόχους σας. Οι προτεραιότητες σας τώρα αλλάζουν. Από εκεί που ψηλά στην πυραμίδα ήταν τα οικονομικά σας, τώρα θα αρχίσετε να δίνετε περισσότερη προσοχή στην επικοινωνία, καθώς είναι κάτι που σας ανανεώνει. Το φθινόπωρο, με τον Δία να περνάει στον Ζυγό και τον Ερμή να κινείται ανάδρομα από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, θα είναι μια απαιτητική εποχή και θα χρειαστείτε αρκετό ψυχικό σθένος, για να χτίσετε και όχι για να γκρεμίσετε. Το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα διευθετήσετε εκκρεμείς υποθέσεις και θα διευθετήσετε παρεξηγήσεις. Τα επαγγελματικά, ο γάμος, η σχέση με την οικογένεια, ένα νομικό θέμα, οι σπουδές, μία αλλαγή σε πρόσωπα του στενού σας οικογενειακού περιβάλλοντος ή ένα παιδί, είναι μερικά από τα ζητήματα που θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν. Μην αγχωθείτε, αλλά προσπαθήστε να οργανωθείτε ώστε να προλάβετε τα πάντα. χωρισμό!

Η αισθηματική σας ζωή βελτιώνεται αισθητά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αφού η επιθυμία σας να βρίσκεστε με τον σύντροφό σας θα είναι έντονη αυτό το διάστημα. Από τις 13 Αυγούστου, που ο Κρόνος θα σταματήσει να είναι ανάδρομος, οι σοβαρές και σωστές σχέσεις συσφίγγονται και σφυρηλατούνται πιο γερά, γι’ αυτό έχετε το νου σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εύνοιά του.

Επαγγελματικά, το 2016, ο Δίας στην Παρθένο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου (εκτός των διαστημάτων της ανάδρομης πορείας του Ερμή, από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου και από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου), θα σας βοηθήσει να μεταβείτε από μια δύσκολη περίοδο σε μια πιο θετική, μέσα από σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα. Αν ασχολείστε με επιχειρήσεις, ο Μάρτιος είναι ο καλύτερος μήνας για ανοίγματα με επιτυχία. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα δεχτείτε πολλές προτάσεις για συνεργασίες, τις οποίες όμως θα πρέπει να μελετήσετε καλά, ιδιαίτερα αν έχετε κάνει επαγγελματικά λάθη στο παρελθόν.

Δίδυμοι

Αυτοεκτίμηση, ανανέωση και πείσμα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του 2016 για εσάς. Ο Δίας στην Παρθένο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και ο Κρόνος στον Τοξότη για όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σας χαρίζουν την αυτοπεποίθηση που σας βοηθάει σημαντικά να πετύχετε τους στόχους σας, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου το σκηνικό να είναι πολύ διαφορετικό παντού, στα ερωτικά, στα επαγγελματικά, στους ανθρώπους που θα έχετε γύρω σας, αλλά και στην ενέργεια σας… Ακόμη και η εξωτερική σας εμφάνιση ενδέχεται να είναι διαφορετική φέτος, φέτος!

Ο τομέας που απαιτεί μεγάλη προσοχή, είναι αυτός των οικονομικών, ιδιαίτερα τα διαστήματα που ο κυβερνήτης πλανήτης σας Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους), όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι σας ανήκει. Η πορεία της ζωής σας καθώς και η καριέρα σας θα επανακαθοριστούν το διάστημα που ο Κρόνος θα κινείται ανάδρομα, μέχρι τις 13 Αυγούστου, και τότε θα τεθούν σε νέες βάσεις. Αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να επιδείξετε ψυχικό σθένος και να ζητήσετε τη συνδρομή οικείων, φίλων και συνεργατών.

Ο Δίας στην νέα του θέση στον Ζυγό, από τις 9 Σεπτεμβρίου, σας ενισχύει με αισιοδοξία και με την πεποίθηση ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. Το ίδιο διάστημα, με την παρουσία της Αφροδίτης στον Ζυγό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το δέσιμό σας με την οικογένεια και με τα παιδιά, θα σας εξασφαλίσει το γαλήνιο λιμανάκι, για να επαναφορτίζετε τις… ψυχικές σας μπαταρίες. Οι Εκλείψεις που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και που σχεδόν όλες σε επηρεάζουν άμεσα (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό – αυτή σε επηρεάζει λιγότερο από τις υπόλοιπες – Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), θα ταράξουν τα νερά της αισθηματικής σας ζωής, αλλά και πάλι, οι λύσεις και οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, η νέα θέση του Δία στον Ζυγό θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας εποχής για τον τομέα των αισθηματικών.

Καρκίνος

Το τέλος του 2015 έφερε αρκετές αλλαγές, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικογενειακή σας ζωή, με αποτέλεσμα πλέον να έχετε ξεκαθαρίσει το πώς πρέπει να κινηθείτε από εδώ και στο εξής. Το 2016, το κλίμα είναι γενικά ρευστό και αυτό δεν εξαρτάται από εσάς. Δεν είναι διόλου απίθανο βέβαια, στις επιθυμίες ή και τις φιλοδοξίες σας να παρεμβαίνουν και εξωτερικοί παράγοντες, που μπορεί να σας κάνουν ανυπόμονο και διεκδικητικό, προκειμένου να ξέρετε πού βαδίζετε. Ωστόσο, επειδή εσείς μπορεί μεν να σχεδιάζετε, αλλά η φάση στην οποία θα βρίσκεστε ως και τον Μάρτιο, που ο Άρης θα κινείται στον Σκορπιό, θα διακρίνεται από μεγάλες εναλλαγές και αυξημένη ρευστότητα, καλό είναι να μετράτε τις αποφάσεις, τις κινήσεις και την συμπεριφορά σας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε αισθηματικό επίπεδο.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο που ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, θα ζήσετε αλλαγές στο αντικείμενο της εργασίας σας ή στον επαγγελματικό χώρο. Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, που ο Δίας θα εισέλθει στον Ζυγό και ιδιαίτερα από τις 26 και μετά, που ο Πλούτωνας θα σταματήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Αιγόκερω, οι διαθέσεις σας θα εναλλάσσονται πολύ συχνά και έντονα. Από τη μία θα νιώθετε πανέτοιμοι για να πραγματοποιήσετε τα πάντα και να αντιμετωπίσεις τους πάντες, από την άλλη θα σας πιάνει μία διάχυτη μελαγχολία και θα κλείνεστε στον εαυτό σας και στο καβούκι σας, χωρίς καμία διάθεση επικοινωνίας, καθώς δεν θα υπάρχουν δίπλα σας πολλοί πρόθυμοι για να σας καταλάβουν και να σας βοηθήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι το φθινόπωρο δεν θα έχει ούτε τις ίδιες προκλήσεις, ούτε τα ίδια ζητήματα προς επίλυση, όσο θα έχουν οι υπόλοιπες εποχές του έτους, που τις συντρόφευε ο Δίας στην Παρθένο

Ο επαγγελματικός τομέας υποστηρίζεται σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το διάστημα αυτό, καθώς και τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις του χρόνου (Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς στις 9 Μαρτίου, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), καλό θα είναι να μην διαφωνήσετε με τους ανωτέρους σας ή ακόμη και με νόμους ή κανονισμούς, που μπορεί να σας θίγουν με κάποιον τρόπο.

Σε οικονομικό επίπεδο, το πρώτο εξάμηνο του χρόνου θα προκύψουν αυξημένες ανάγκες και έξοδα του σπιτιού, όπως φόροι, επισκευές, ρυθμίσεις. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε κάποιες ανάγκες, συναισθηματικές και οικονομικές, ενός πολύ οικείου και αγαπημένου σου προσώπου. Μέχρι το καλοκαίρι, τα οικονομικά σας μπορεί να γίνουν μόνιμη πηγή γκρίνιας για το άλλο σας μισό ή εσάς.

Λέων

Το 2016 είναι φυσικό να σας βρίσκει ανήσυχους και κουρασμένους, αφού έχετε δεχτεί τόνους αχαριστίας από άτομα στα οποία πιστεύατε ή άτομα που είχατε στηρίξει και βοηθήσει στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν ωφελεί να σκέφτεστε ποιος ή τι σας πλήγωσε. Αξιολογήστε την εμπειρία σας και πιο σοφοί, συνεχίστε παρακάτω. Άλλωστε, ο Κρόνος από τον Τοξότη σε ανάδρομη πορεία από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 13 Αυγούστου, συχνά-πυκνά θα σας περιορίζει και θα σας θέτει δοκιμασίες.

Το διάστημα που ο Δίας θα κινείται στην Παρθένο, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, θα περάσετε μία φάση, κατά την οποία θα πρέπει να δείξετε υπομονή και προσαρμοστικότητα. Αυτή θα σας χρειαστεί, όπως και η ευελιξία, για να παρακολουθείτε την γρήγορη και συχνά αναπάντεχη εναλλαγή καταστάσεων στην εργασία, στις φιλίες, αλλά και στην οικογενειακή και αισθηματική σου κατάσταση. Κατά το διάστημα αυτό, είναι ανάγκη να τιθασεύσετε τον εγωισμό σας, ακόμη κι αν με κάποιο τρόπο σας θιγεί, όπως επίσης και δύο από τα βασικά σας ελαττώματα, το να δράτε παρορμητικά και με βιασύνη ή να καθυστερείτε μία απόφαση, που πρέπει να παρθεί άμεσα.

Το πέρασμα του Δία στον Ζυγό από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, θα σας χαρίσει μία μικρή ανάπαυλα, για να συμμαζέψετε τα σπασμένα, να πάρετε πιο αβασάνιστα αποφάσεις, αλλά και να υποστηρίξετε περισσότερο τομείς που έδειξαν ότι το είχαν ανάγκη. Δώστε προσοχή την περίοδο των Εκλείψεων, που σχεδόν όλες θα σας επηρεάσουν άμεσα (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στον Ζυγό, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς). Αν δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε με την κοινή λογική, επιστρατεύσετε την διπλωματία σας.

Από το φθινόπωρο και μετά, που ο Δίας θα κινείται στον Ζυγό και ο Πλούτωνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από τον Αιγόκερω στις 26 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να περάσετε όμορφα, αρκεί να είσαι ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Οι ανάγκες του συντρόφου σας και οι δικές σας μπορεί να μην συμπίπτουν, αλλά για όλα υπάρχει η χρυσή τομή… στο χέρι σας είναι να την βρείτε.

Επαγγελματικά, τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) αποφύγετε να εμπλακείτε σε κλίκες και ίντριγκες. Σε οικονομικό επίπεδο, ως και τον Μάρτιο θα υπάρχει μία μικρή αύξηση στα έσοδά σας. Βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, δε θα λείψουν τα πάνω και τα κάτω στα έσοδα και τα έξοδα, ωστόσο θα υπάρξουν οι προοπτικές για να τα ισορροπήσετε. Αν έχετε οικονομικές εκκρεμότητες, δάνεια ή άλλα ανοίγματα, φροντίστε για την ρύθμιση τους το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνου του έτους. Στηρίξτε με μεγαλύτερη επιμονή αυτά που έχετε πετύχει μέχρι τώρα και αφήστε τις πιο τολμηρές ενέργειες για το 2017. Θα έχετε πιο ξεκάθαρη εικόνα τότε!

Παρθένος

Πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις σας επιφυλάσσει ο Δίας στο ζώδιό σας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θα σας βοηθήσει σημαντικά ή ακόμη και θα σας αναγκάσει για το καλό σας να δημιουργήσετε νέες βάσεις, για να στηρίξετε τις δραστηριότητές σας. Βασικός ρυθμιστής για να το καταφέρετε αυτό εκτός από τον Δία, θα είναι και ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερου, ο οποίος με την σειρά του θα επηρεάσει τις σχέσεις σας σε επίπεδο αισθηματικής και επαγγελματικής συνεργασίας. Στο σύνολο της χρονιάς αυτής θα νιώθετε έντονα την ανάγκη για μια επιτυχημένη συμβίωση ή συνεργασία με στόχο την ασφάλεια. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρετε αποφάσεις που θα σας λυτρώσουν, καθώς πλέον έχετε και την ωριμότητα, αλλά και την όρεξη για να αλλάξετε πράγματα και καταστάσεις. Τόσο την άνοιξη, που η Αφροδίτη θα κινείται στον Ταύρο (από τις 30 Απριλίου ως τις 24 Μαΐου), όσο και το καλοκαίρι που θα βρίσκεται στο ζώδιό σου (από τις 5 ως τις 30 Αυγούστου), μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές, ώστε να βρείτε έναν άξιο συνοδοιπόρο στην προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική σας ζωή.

Τα διαστήματα που ο κυβερνήτης σας Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) θα υπάρξουν αντιθέσεις και εντάσεις και δεν πρέπει να είστε αντικοινωνικοί. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού βρείτε έναν τρόπο να συγχρονίσετε την λογική με το συναίσθημα. Αρκεστείτε στα καλά που μπορεί να σας δώσει μία σχέση γιατί από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά που ο Δίας θα αποχωρήσει από το ζώδιό σας και θα εισέλθει στον Ζυγό, τα πράγματα θα δυσκολέψουν κάπως.

Επαγγελματικά, τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις του έτους, μην απογοητεύεστε από κάποιες τις δοκιμασίες, γιατί αφενός θα είναι μικρής διάρκειας, αφετέρου δεν θα σας επηρεάζουν άμεσα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο προσπαθήστε να κλείσετε εκκρεμότητες ή να βγάλετε από το πρόγραμμα σας εργασίες, που δεν αποδίδουν. Σε οικονομικό επίπεδο, το χρήμα δεν θα σας λείψει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλη την χρονιά δεν θα λείψουν και υποχρεώσεις και ανάγκες, που περιοδικά θα ανακυκλώνονται. Με την βοήθεια του Δία στο ζώδιό σας, προσπαθήστε να αποταμιεύσετε έστω κι ένα μικρό ποσό, για να είστε σε ετοιμότητα τις δύσκολες στιγμές.

Ζυγός

Η αρχή του 2016 ίσως είναι λίγο πιεστική και μπορεί να σας παρασύρει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Οι σχέσεις σας θα είναι κάπως μπερδεμένες και πολύ συχνά θα απαιτούν ξεκαθάρισμα. Θα πρέπει να σκέφτεστε πολύ προτού πράξετε το οτιδήποτε και ιδιαίτερα τις συμπεριφορές σας σε οικείους και μη, γιατί ιδιαίτερα το διάστημα που ο Άρης θα κινείται στον Σκορπιό, μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όλα θα είναι υπ’ ατμόν. Αν πρυτανεύσει η λογική και το μέτρο, όλα θα γίνουν πιο ευνοϊκά για εσάς, ιδιαίτερα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που και ο Δίας θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιό σας, από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά. Τότε θα νιώσετε πιο δυνατοί και θα πραγματοποιήσετε αποφασιστικές τομές στην ζωή σας, καθώς σχεδόν όλες σας οι ενέργειες θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Πλούτωνας επιστρέφει σε ορθή πορεία από τον Αιγόκερω και σε συνδυασμό με τον Ήλιο (από τις 22 Σεπτεμβρίου) και τον Ερμή (από τις 7 Οκτωβρίου) στο ζώδιό σας, θα σας ανοιχτούν καινούργιοι δρόμοι. Το ίδιο διάστημα ο Δίας μπορεί να λειτουργήσει και ως… από μηχανής θεός στις περιπτώσεις που μπορεί να νιώσετε εγκλωβισμένοι.

Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από τους Ιχθείς, θα έχετε δίπλα σας πολύτιμους φίλους και συνεργάτες, που θα σας φέρουν σπουδαίες ευκαιρίες. Τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις του έτους (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιό σας, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς) φροντίστε λίγο καλύτερα και περισσότερο τη σχέση σας, γιατί δεν θα λείψουν οι διαφωνίες και οι προκλήσεις. Κρατήστε τον θυμό σας και μην εκδηλώνετε την έντασή σας με κάθε αφορμή.

Στα οικονομικά απαιτείται ψυχραιμία, επινοητικότητα, σωστή διαχείριση και αισιοδοξία για το μέλλον. Στις αρχές του 2016 θα έχετε συσσωρευμένες εκκρεμότητες και οφείλετε να στερηθείτε κάποια πράγματα, προκειμένου να τις καλύψετε. Το εισόδημά σας μπορεί να έχει μία μικρή βελτίωση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Γενικά όμως, θα πρέπει να αποφύγετε τα παρορμητικά έξοδα.

Σκορπιός

Το 2016 έχει καθοριστική σημασία για εσάς, μια που με τον Δία να κινείται στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, η περίοδος είναι μαχητική, αλλά και λυτρωτική. Ο Άρης που θα κινείται στο ζώδιό σας (από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου), ρυθμίζει τα πράγματα στις σχέσεις σας, αισθηματικές και κοινωνικές. Ο κυβερνήτης Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερου (σε ανάδρομη πορεία από τις 18 Απριλίου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου) θα σας δίνει πάντα μια διέξοδο και ένα νέο νόημα στη ζωή, ό,τι και αν συμβαίνει. Το 2016 θα ολοκληρώσει τις αλλαγές που έχουν ήδη αρχίσει για εσάς από τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματά και βοηθώντας σας να πάρετε μια σταθερή θέση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που σας απασχολούν. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δίας από την Παρθένο θα ενισχύσει τα συναισθήματά σας, θα τονίσει τη δίψα σας για ουσιαστική γνώση και θα σας βοηθήσει να βρείτε διεξόδους, ειδικά σε συναλλαγές, οικογενειακές υποχρεώσεις και διευθετήσεις περιουσιακών υποθέσεων. Ο εν λόγω πλανήτης, από το φθινόπωρο και μετά στο ζώδιο του Ζυγού, θα γίνει αρωγός για σας που ασχολείστε με υπηρεσίες, που έχετε μια ανώτερη θέση. Με τη στήριξή του θα μπορέσετε ευκολότερα να προσαρμοστείτε στους περιορισμούς, που θα σας επιβάλλουν οι εκλείψεις του χρόνου (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς).

Από 19 Νοεμβρίου και μετά, ο Πλούτωνας που επιστρέφει σε ορθή πορεία από το ζώδιο των Ιχθύων, θα σας εμπνεύσει ώστε να θέσετε νέους στόχους και να καλύψετε τις ανάγκες σας για τον επόμενο χρόνο. Τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 ως 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου ως 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου ως το τέλος του έτους) εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι λανθασμένες αποφάσεις, που ενδεχομένως να σχετίζονται με επαγγελματικές μεταναστεύσεις εντός ή εκτός της χώρας ή ανέφικτους δικαστικούς αγώνες. Κατά την τελευταία έκλειψη της χρονιάς μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με μεγάλες αλλαγές ή ένα δραματικό ενδεχομένως περιστατικό, το οποίο θα κλείσει οριστικά την πόρτα στο αισθηματικό σας παρελθόν. Επαγγελματικά, ο Δίας στην Παρθένο καθορίζει την κατάσταση και μπορείτε πραγματικά με τη βοήθειά του να κάνετε θαύματα.

Από το φθινόπωρο και μετά, οι πλανήτες δημιουργούν προσδοκίες για επέκταση των δραστηριοτήτων σας και πράγματι, θα σας δοθούν ευκαιρίες, είτε για μια προαγωγή, είτε για μια πιο φιλόδοξη θέση. Σε οικονομικό επίπεδο, πρέπει να παραμείνετε προσεκτικοί, αλλά και συντηρητικοί στα έξοδά σας. Μέχρι τις 2 Αυγούστου, που ο Άρης θα πηγαινοέρχεται στο ζώδιό σας, το διάστημα είναι το πιο επικίνδυνο και πολυέξοδο.

Τοξότης

Το 2016 χαρακτηρίζεται από μια σειρά αλλαγών και ανανεώσεων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η χρονιά αυτή θα τονίσει πολύ τη δημιουργικότητά σας και παρά τις δυσκολίες της εποχής, θα σας βοηθήσει να έχετε κέρδη και να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας. Ο κυβερνήτης σας Δίας στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι της 9 Σεπτεμβρίου, θα ενισχύσει το παράγοντα της τύχης και θα σας ωθήσει να κάνετε σημαντικές επενδύσεις για το μέλλον..

Μολονότι η θέση του Δία στην Παρθένο σας προσδίδει προβληματισμούς και αγώνες, από το φθινόπωρο και μετά, με την νέα του θέση στον Ζυγό, οι προοπτικές θα είναι καλύτερες.

Ο Κρόνος, που θα παραμείνει στο ζώδιό σας και αυτή τη χρονιά (από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 13 Αυγούστου σε ανάδρομη πορεία), θα σας δώσει ευκαιρίες να δουλέψετε σκληρά, να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ικανότητες και τις δυνατότητές σας, ενώ θα φτιάξει έτσι τις συνθήκες γύρω σας, ώστε να αναγνωριστούν τα ταλέντα και οι ικανότητές σας.

Κρυμμένα πάθη βγαίνουν στην επιφάνεια την περίοδο των εκλείψεων (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στους Ιχθείς, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς), που θα σας επηρεάσουν άμεσα και μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή σας. Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας επιστρέφει σε ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων, δεν αποκλείεται και η γέννηση ή η αναζωπύρωση ενός έντονου πάθους. Η τελευταία έκλειψη του χρόνου θα είναι για εσάς και η τελευταία δοκιμασία. Προσπαθήστε να βελτιώσετε ό,τι περνάει από το χέρι σας στη σχέση με το σύντροφό σας, ό,τι έχει τελειώσει αφήστε το στο παρελθόν και ό,τι μπορεί να ξαναφτιαχτεί, δώστε του μια ευκαιρία

Αιγόκερως

Επαναπροσδιορισμός των στόχων, απομάκρυνση από πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που, όπως έδειξε καλά το 2015, δεν μπορούν πια να συμβαδίσουν με εσάς, είναι αυτά που ισχύουν περισσότερο για το διάστημα που ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο του Ζυγού από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, οπότε κάνετε υπομονή! Προς το παρόν, με τον Δία να κινείται στην Παρθένο, μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος και των ενεργειών σας θα αναλωθεί σε θέματα, δραστηριότητες και ίσως ξεμπερδέματα, που σχετίζονται με το χώρο διαμονής ή εργασίας σας, κάποιον άλλο χώρο ή ακίνητο και ενδεχομένως περιουσιακά και κληρονομικά, που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να παίρνετε κάθε απόφασή σας έπειτα από ψάξιμο και προβληματισμό και να μην κάνετε κινήσεις, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουνε κόντρες με συγγενείς ή συνεργάτες, ούτε να προχωρήσετε σε μεγάλα ανοίγματα και ρίσκα, τα οποία θα είναι δύσκολο να ανταποκριθείτε μελλοντικά. Επίσης, επειδή εγωισμός, υπερβολή, ματαιοδοξία και έλλειψη μέτρου αυτό το διάστημα μπορούν να χτυπήσουν… κόκκινο, προφυλαχτείτε.

Τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους), προσπαθήστε να ακολουθήσετε τη νόμιμη οδό και να μην διακινδυνεύετε για χάρη μιας παρόρμησης ή ενός ενθουσιασμού, ό,τι σας προσφέρει σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια.

Από το καλοκαίρι και μετά, και ιδιαίτερα από τις 13 Αυγούστου και μετά, που ο κυβερνήτης σας Κρόνος θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιο του Τοξότη, θα υπάρξουν πιο μεγάλα περιθώρια σε κάθε τομέα της ζωής σας, οπότε και οι αποφάσεις ή οι ενέργειές σας θα επιφέρουν αναλόγως και πιο καλά αποτελέσματα. Να γνωρίζετε πως ό,τι αφορά το σπίτι, την οικογένεια, τους συγγενείς, καθώς και τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες και τα συμφέροντα που σας συνδέουν ή σας χωρίζουν από αυτούς, θα μεγαλοποιείται στο μυαλό σου και θα φαντάζει δυσεπίλυτο στο πρώτο μισό του 2016 και χρειάζεται να κρατήσετε προσεκτικά τις απαραίτητες ισορροπίες μεταξύ σας.

Από της 26 Σεπτεμβρίου και μετά, που ο Πλούτωνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιό σας θα είναι πιο εύκολο για εσάς να επιχειρήσετε μια εκ βάθρων ανανέωση στην επαγγελματική, την οικογενειακή, την κοινωνική ή την αισθηματική σας ζωή. Η εξέλιξη μάλιστα που θα υπάρχει στους βασικούς αυτούς τομείς της ζωής σας, θα σας δώσει την αισιοδοξία και τη δύναμη που χρειάζεστε για να προχωρήσετε παρακάτω.

Υδροχόος,

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε το 2016, θα είναι να μην βάλετε τις επιθυμίες, τα θέλω και τις ανάγκες σας σε δεύτερη μοίρα. Η αλήθεια είναι ότι η φυσική σας κλίση είναι να δίνετε προτεραιότητα στους άλλους, όμως πλέον αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Με τον Δία να σας ευνοεί από το ζώδιο της Παρθένου από αρχές του χρόνου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και ιδιαίτερα από τα μέσα Φεβρουάριου και μετά, που ο Ερμής και η Αφροδίτη θα κινούνται στο ζώδιό σας μέχρι τα μέσα Μαρτίου, πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα προσπαθήσετε να εξελιχθείτε και ότι θα κάνετε βήματα προόδου, ανεξάρτητα από τι επιθυμούν οι άλλοι γύρω σας. Κάντε τώρα το μεγάλο άλμα της ζωής σας και πάρτε «παραγωγικά» ρίσκα, που θα σας επιτρέψουν να σχεδιάσετε όχι μόνο το τώρα, αλλά και το αύριο της ζωής σας.

Τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 5 μέχρι 25 Ιανουαρίου, από 28 Απριλίου μέχρι 22 Μαΐου, από 30 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου και από 19 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους) αποφύγετε τις παρορμητικές και βιαστικές αλλαγές και αξιοποιήστε ένα φυσικό σας ταλέντο, που είναι η ανάπτυξη στρατηγικής, προκειμένου να πετύχετε αυτά που θέλετε. Τόσο τα θέματα της καριέρας όσο και της οικογένειας, θα είναι αρκετά πιεστικά, αν δείξετε όμως υπευθυνότητα, δουλέψετε σκληρά και οργανωθείτε, τότε οι χαρές με τις λύπες μπορεί να ισορροπήσουν και ίσως κάποιες στιγμές οι χαρές να νικήσουν.

Από το φθινόπωρο και μετά, με τον Δία να εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού από τις 9 Σεπτεμβρίου, το να κάνετε ειρήνη με τον εαυτό σας είναι αυτό που θα σας φέρει ευτυχία και επιτυχία.

Είναι τότε που η διάθεσή σας για περιπέτεια θα δώσει τη θέση της στην ανάγκη σας για ησυχία. Ο Πλούτωνας, που θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω στις 26 Σεπτεμβρίου, θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα .

Ιχθείς

Το 2016 ανοίγει για εσάς ενδιαφέρουσες προοπτικές, πρωταρχική, όμως, δουλειά σας είναι να μην αφήσετε τα άγχη των περασμένων χρόνων να σας επηρεάζουν στην καθημερινότητα σας. Με τον Δία να κινείται στην Παρθένο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, όλοι οι τομείς της ζωής σας θα οδεύουν προς το καλύτερο ή τουλάχιστον δεν θα αντιμετωπίζετε τον κίνδυνο να εκτεθείτε. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα ενισχύσει τα αποτελέσματα των εργασιακών και των δημιουργικών σας προσπαθειών, βοηθώντας στην καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και του χρόνου σας. Μία νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει για εσάς, τόσο για τις προσωπικές όσο και για τις κοινωνικές σας σχέσεις.

Η δημιουργική σας έκφραση, οι σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα, η καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων και των μέσων που διαθέτετε και η ενίσχυση που θα έχετε (άλλοτε συναισθηματική και άλλοτε οικονομική) αποτελούν τις βασικές προσφορές του Άρη όταν θα κινείται στον Σκορπιό (από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου και από τις 27 Μαΐου μέχρι 2 Αυγούστου). Από τον Σεπτέμβριο και μετά, η νέα θέση του Δία στον Ζυγό θα σας βοηθήσει να διαχωρίσετε τη θέση σας από τους άλλους και να έχετε περισσότερη αίσθηση ασφάλειας και κατά περιόδους μεγαλύτερη ικανοποίηση..

Στον οικονομικό τομέα, όλα μπορούν να βελτιωθούν αν επιδείξετε προνοητικότητα και δεν αφήσετε κάποιο πρόβλημα στην τύχη του ή στα χέρια άλλων. Τις περιόδους που θα πραγματοποιηθούν οι εκλείψεις του έτους (Έκλειψη Ηλίου στις 9 Μαρτίου στο ζώδιό σου, Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου στο ζώδιο του Ζυγού, Έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και Έκλειψη Σελήνης στις 16 Σεπτεμβρίου στο ζώδιό σου) θα δεχτείτε πιέσεις και δυσκολίες, ενώ πρέπει κυρίως να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες και να διευθετήσετε τα περιουσιακά σας. Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σας, μετακινήσεις, γνωριμίες και καινούρια ενδιαφέροντα φαίνεται να κλείνουν την αυλαία της χρονιάς και να σας ικανοποιούν. Μην τις απορρίψετε με την πρώτη ευκαιρία… όλοι θέλουν τον χρόνο τους, ακόμη και οι πλανήτες, για να σας χαρίσουν την εύνοια τους!