Με πρωθυπουργική βούλα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης για τη θέση «Αθανάτου» της ΔΟΕ, στη θέση του Λάμπη Νικολάου, που αποχώρησε λόγω του ορίου ηλικίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Κοντωνής με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπάχ, επιστολή με την οποία κάνει γνωστό ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Καπράλου για την θέση «Αθανάτου» στη ΔΟΕ.

Υποψήφιος είναι και ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ (Ολυμπιακή Ακαδημία) και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι, Ισίδωρος Κούβελος. Την υποψηφιότητα του οποίου μάλιστα στηρίζει ανοιχτά ο απερχόμενος Λάμπης Νικολάου.

Επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, θα είναι υποψήφια και μάλιστα έχει ήδη γράψει ιστορία καθώς είναι η πρώτη ελληνίδα γυναίκα στην ιστορία που θα διεκδικήσει αυτή τη θέση.

Θυμίζουμε τέλος, ότι όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνεδρίαση της ΕΟΕ, το μέλος της,  Φάνη Πετραλιά, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέλει επίσης να θέσει υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση, κάτι πάντως το οποίο ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.

Η επιλογή των νέων μελώς της οικογένειας των «Αθανάτων» θα γίνει από τη ΔΟΕ στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το καλοκαίρι.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το κάθε μέλος των «Αθανάτων» δεν εκπροσωπεί τη χώρα, αλλά τον εαυτό του, συνεπώς δεν δεσμεύεται η ΔΟΕ να έχει μέλη από όλες τις χώρες.

Απλά είναι σχεδόν αδύνατον να μην συμπεριελάβει σε αυτή τη λίστα κάποιον από τη χώρα που έχει γεννήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.