Εμμηνόπαυση είναι η φάση εκείνη στη ζωή κάθε γυναίκας  που ο αριθμός  των ωοθυλακίων ελαττώνεται,  με συνέπεια να παράγονται όλο και  λιγότερα οιστρογόνα. Τελικά, τα οιστρογόνα δεν είναι πλέον αρκετά για να προκαλέσουν υπερπλασία του ενδομητρίου και εμφάνιση εμμήνου ρύσεως και επέρχεται εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση παρατηρείται μεταξύ της ηλικίας των 48 και 55 ετών, με διάμεση ηλικία περίπου τα 50 έτη με ένα περίπου 8% των γυναικών να έχουν εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 ετών.

Η σύγχρονη μετεμμενηνοπαυσιάκη γυναίκα είναι μια γυναίκα  ώριμη με πείρα, σοφία  και εμπειρία η οποία μπορεί να βοηθήσει τόσο τον εαυτό της όσο και τους γύρω της ανέφερε η κα. Ιφιγένεια  Κώστογλου-Αθανασίου, MSc, MD, PhD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Λονδίνου,  Ενδοκρινολόγος στην Ημερίδα «Εμμηνόπαυση – Anti-aging» που πραγματοποιήθηκε στις  5 Δεκεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεταξύ άλλων η κ. Κώστογλου ανέφερε ότι τα συμπτώματα στην περιεμμηνοπαυσιακή περίοδο της γυναίκας  είναι κυρίως εξάψεις, βραδινές εφιδρώσεις, καρδιαγγειακές επιπτώσεις, συγκινησιακά προβλήματα, αύξηση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης καθώς και τάση για εναπόθεση λίπους.

Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων γίνεται κυρίως με οιστρογονοθεραπεία η οποία όμως σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Υπάρχουν σήμερα ανέφερε η κα. Κώστογλου θεραπείες που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα αυτά χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μια τέτοια θεραπευτική προσέγγιση μπορεί να είναι η χρήση της Ρεσβερατρόλης, μιας ουσίας που βρίσκεται κυρίως στον φλοιό των κόκκινων σταφυλιών.

Η Ρεσβερατρόλη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική  και  αντιγηραντική δράση, συμβάλλει στην ελάττωση του καρδιαγγειακού κινδύνου που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση, στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στην πρόληψη της τάσης για εναπόθεση λίπους καθώς και στην αντιμετώπιση  των εξάψεων  και των νυχτερινών εφιδρώσεων.

Η αποτελεσματικότητα και η αξία της Ρεσβερατρόλης έχει αναφερθεί σε πολλές δημοσιευμένες μελέτες σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά. Η μέχρι σήμερα χορήγησή της Ρεσβερατρόλης σε παραδοσιακές μορφές (χάπια – κάψουλες) είχε πολύ μικρή απορρόφηση (μικρότερη από 1%) για αυτό η έρευνα στράφηκε σε νέες καινοτόμες μορφές χορήγησης Ρεσβερατρόλης.

Σήμερα η Ρεσβερατρόλη στη νέα καινοτόμο μορφή  χορήγησης του υπογλώσσιου σπρέϋ TALITHA® εισέρχεται απ’ ευθείας στην κυκλοφορία προσφέροντας έτσι υψηλή αποτελεσματικότητα & ταχεία έναρξη δράσης , χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.  Εξασφαλίζει  άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης , έχει ισχυρή αντιοξειδωτική  και αντιγηραντική δράση, συμβάλει στην ελάττωση του καρδιαγγειακού κινδύνου στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μειώνει την τάση  για εναπόθεση λίπους. 

Το TALITHA® περιέχει επιπλέον Vit. D3 για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και Vit. E με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Το TALITHA® (υπογλώσσιο σπρέϋ)  μπορεί να συμβάλλει στην  αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης με άμεσα αποτελέσματα και χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News