1. Μήπως έπεσες κι εσύ στην παγίδα να αγοράσεις ένα φόρεμα που ήξερες δεν ήταν το στιλ σου, μόνο και μόνο επειδή μια φίλη σου είπε ότι σου πηγαίνει πολύ; Μετά, όποτε το έβλεπες να κρέμεται αφόρετο στην ντουλάπα σκεφτόσουν τα χαμένα σου λεφτά και πώς δεν έπρεπε να την είχες ακούσει.

2. Έπειθες τον εαυτό σου, ότι δεν μπορούσες να φορέσεις το ίδιο εντυπωσιακό ντύσιμο πάνω από μία φορά, επειδή οι γνωστοί σου θα το αναγνώριζαν και θα σε σχολίαζαν. Όμως δεν είσαι κάποια διάσημη σταρ. Κανείς δεν σημειώνει σε λίστα τι φοράς και τι δεν φοράς. Επίσης, τα εκπληκτικά ρούχα είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν και καλύτερα να φοράμε τα ίδια κομμάτια ξανά και ξανά και να δείχνουμε υπέροχες, παρά να σπαταλάμε χρόνο και χρήμα για άλλα κατώτερα.

3. Δεν έβαλες ποτέ, την αγαπημένη σου μπλούζα στο πλυντήριο ή στεγνωτήριο γιατί ήταν πάρα πολύ φτηνή να δώσεις την αξία της για καθαριστήριο; Το πιθανότερο, να μπήκε στο πλύσιμο ή χάλασε.

4. Αν ήταν το αγαπημένο σου σπορ το shopping, προτιμούσες να ξοδεύεσαι σε φτηνά ρούχα κι αξεσουάρ και δεν περίσσευε τίποτα για κάτι πραγματικά ποιοτικό. Σωστά;

5. Πολλές από μας αγοράζαμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Παραλλαγές σε άλλα χρώματα, που έπρεπε να περάσουν χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πραγματικός λόγος που το κάναμε αυτό ήταν ότι ανησυχούσαμε ότι το ιδανικό δεν θα εμφανιζόταν ποτέ.

Τα παπούτσια που διάλεγες,
ήξερες πώς θα πονέσουν τα πόδια σου αλλά ήταν πολύ όμορφα
για να τα προσπεράσεις.

6. Συνήθιζες να περιορίζεις τις επιλογές σου στα ψώνια με βάση τις εντυπώσεις των άλλων για ποιο ήταν το «σωστό» για τον σωματότυπό σου. Αυτό που συνέβαινε όμως, ήταν να σε φρενάρουν από το να δοκιμάζεις νέα πράγματα και να σε πείθουν συχνά, ότι το σώμα σου έχει ανάγκη από «καμουφλάζ». Αυτό σε έσπρωχνε σε νέες αγορές, απ’ τις οποίες περίμενες να λύσουν το υποτιθέμενο ελάττωμά σου.

7. Τα παπούτσια που διάλεγες, ήξερες πώς θα πονέσουν τα πόδια σου αλλά ήταν πολύ όμορφα για να τα προσπεράσεις κι έτσι έπειθες τον εαυτό σου, ότι θα είναι πιο υποφερτά στο περπάτημα μόλις θα έχουν φορεθεί μερικές ώρες.

8. Ποιος έδινε σημασία στην ετικέτα με τις οδηγίες για πλύσιμο και σιδέρωμα, όταν είχε να κάνει με εντυπωσιακά ρούχα; Tι κι αν έγραφε, καθαριστήριο (που δεν σκόπευες να το πας) ή χρειαζόταν σίδερο που δεν είχες;

9. Πληρώσαμε πολλά παραπάνω μόνο και μόνο λόγω του ονόματος στην ετικέτα και φυσικά αγνοούσαμε την ποιότητα του ρούχου.

10. Δεν αγοράζαμε κάτι που μας άρεσε πάρα πολύ, επειδή η φίλη μας είχε το ίδιο. Βασιζόμασταν στη ανύπαρκτη πιθανότητα να τύχει να το φορέσουμε την ίδια στιγμή, στον ίδιο χώρο. Λες και θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου αν συνέβαινε

11. Αγόρασες ποτέ κάτι πάρα πολύ ωραίο αλλά που φοβόσουν να το φορέσεις; Το φύλαξες για μια ειδική περίσταση, αλλά η στιγμή αυτή δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ.

12. Διαλέγαμε κομμάτια που ή ήταν πολύ μοντέρνα ή πολύ κλασικά, όταν εκεί που θα πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματά μας ήταν σε εκείνα που θα δημιουργούσαν το δικό μας προσωπικό στιλ. Φυσικά, το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε προσωπικό ύφος. Μόλις όμως το βρήκαμε, όλα μπήκαν στη θέση τους.