Μια αναβάτρια αλόγων από τη Νορβηγία είναι πλέον η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, αφού κατάφερε να κληρονομήσει 1,2 δις δολάρια από την οικογένεια της. Η Alexandra Andersen σε ηλικία 19 χρόνων είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια αλόγων (η οποία κατεβαίνει και σε αγώνες) και το Forbes την περιέλαβε στη λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που η περιουσία τους αξίζει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο νεαρό άτομο εμφανίζεται σε αυτή τη λίστα και πιο συγκεκριμένα η ίδια, καθώς και η αδερφή της, βρίσκονται στην 1,475η θέση. Η νεαρή κληρονόμος απέκτησε την περιουσία του πατέρα της Johan F. Andresen, όταν εκείνος αποφάσισε το 2007 να μεταφέρει το μερίδιο του από τη νορβηγική εταιρεία Ferd Holdings στις κόρες του. Η οικογένεια της Andersen δρα για δεκαετίες στον χώρο της καπνοβιομηχανίας, με έναν από τους προγόνους της να είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας τσιγάρων στη Νορβηγία. Η οικογενειακή επιχείρηση πωλήθηκε το 2005 έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων και αυτά μετέπειτα επενδύθηκαν σε ακίνητα και αμοιβαία κεφάλαια. Δύο χρόνια μετά ο πατέρας της έδωσε το 80% των κερδών των επενδύσεων του στις κόρες του. Οι αδερφές Andersen μπήκαν φέτος στη λίστα Forbes γιατί πλέον υποχρεούται να δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Παρά όλ’ αυτά η Alexandra Andersen φέρεται να είναι πολύ προσηλωμένη στην καριέρα της ενώ ζει στη Γερμανία. Η ίδια έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις με το άλογο της Belamour στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Ακολουθήστε το στο Google News