Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα μελέτησαν πώς αντιδρούσαν οι άνθρωποι – άνδρες και γυναίκες – μαθαίνοντας για την ικανότητα ενός υποψήφιου συντρόφου να διηγείται όμορφες ιστορίες – να είναι παραμυθάς (και όχι παραμυθατζής ελπίζουμε!)

Η ικανότητα αυτή καθιστούσε τους άνδρες πολύ πιο ελκυστικούς συντρόφους για τις γυναίκες, αλλά φαίνεται ότι δεν επηρέαζε τη γνώμη των ανδρών για τις γυναίκες, που είτε διέθεταν είτε όχι, αυτή την ικανότητα.

Οι ιστορίες δεν συνιστούν έναν απλό διάλογο, εξηγούν οι ερευνητές Melanie Green από το Πανεπιστήμιο του Buffalo και John Donahue από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα. Η ικανότητα ενός άνδρα να διηγείται ιστορίες ενισχύει την κοινωνική του θέση όπως γίνεται αντιληπτή από τους άλλους και τον  βοηθά να προσελκύσει συντρόφους σε μακροχρόνιες σχέσεις. Κατά μία έννοια η ικανότητα αυτή συνδέεται από τις γυναίκες με την ικανότητα του να επηρεάζει τους άλλους και να κερδίζει θέσεις εξουσίας.

Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Personal Relationships οι άνδρες με την ικανότητα να είναι παραμυθάδες εκλαμβάνονταν ως πιο δημοφιλείς, άξιοι θαυμασμού και καλοί ηγέτες.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες έβρισκαν αυτό το χαρακτηριστικό ελκυστικό και σε ένα φίλο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι άνδρες που δεν το διέθεταν ήταν λιγότερο επιθυμητοί για φίλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: