Το φαγητό δεν απουσιάζει από τα έργα του κορυφαίου Άγγλου ποιητή και συγγραφέα. Διαβάζοντάς τα, ανάμεσα στα άλλα μπορεί κάποιος να καταλάβει και τις συνήθειες της εποχής σχετικά με τα γεύματα, τα οποία ήταν συνήθως ελαφρά.

Οι τροφές που κυρίως αναφέρει ο Σαίξπηρ είναι λαχανικά και ξηροί καρποί, ενώ ελάχιστες είναι οι αναφορές του σε κρέας ή ψάρι.

Η ιστοσελίδα http://www.soupsong.com/ibard.html έχει συγκεντρώσει όλα τα φαγώσιμα που αναφέρονται στα σαιξπηρικά έργα. Στο… μενού του Σαίξπηρ περιλαμβάνονται τα παρακάτω: αμύγδαλα, μήλα, βασιλικός, τυρί, χουρμάδες, αυγά, σύκα, σκόρδο, τζίντζερ, φουντούκια, χυμοί φρούτων, μαρούλια, μανιτάρια, μέντα, κρεμμύδια, πορτοκάλια, δενδρολίβανο, ρύζι, φράουλες, θυμάρι.
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής, προσφέρει δωρεάν τρεις συλλεκτικούς τόμους με 12 έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Στον Α΄ Τόμο: Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Μακμπέθ, Ριχάρδος ο Β΄.

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες και σχολιάστε στο #shakespearegr

Ακολουθήστε το στο Google News