Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο, ενώ με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία,  με την συνεργασία και φιλοξενία του Τεγεατικού Συνδέσμου και του κληροδοτήματος «Ιωάννη Αθ. Γεωργούλη» προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στη πρώην Οικοκυρική σχολή (Παλαιά Επισκοπή Τεγέας),  στις 1 & 2 Ιουνίου 2016.
Για ραντεβού:
(10.00-13.00) στο τηλέφωνο  2710556023.  Για τα ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν οι γυναίκες του τέως Καποδιστριακού Δήμου Τεγέας.                               

 Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
·       Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
·       Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
·       Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
·       Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται ώστε να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Ακολουθήστε το στο Google News