Με την πολυπόθητη άδεια να βρίσκεται… προ των πυλών, η σκέψη σας έχει ήδη αρχίσει να ταξιδεύει σε παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά. Και ενώ ετοιμάζεστε να απολαύσετε μία γουλιά από το δροσιστικό σας κοκτέιλ, αρχίζουν να περνούν μπροστά από τα μάτια σας τιμές εισιτηρίων και άλλες λεπτομέρειες, και το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη! Πώς θα κλείσετε εισιτήρια και δωμάτια, εύκολα και με ασφάλεια; Κι αν ακυρωθεί η πτήση, αν το ξενοδοχείο δεν είναι αυτό που «υπόσχεται», αν στο εστιατόριο σας γδέρνουν… αν, αν, αν… Μην αγχώνεστε, γιατί υπάρχει λύση. Έχουμε ήδη ετοιμάσει για εσάς έναν περιεκτικό οδηγό με όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για τον προορισμό σας, αλλά και για το ταξίδι σας και τα δικαιώματά σας. Από εμάς, λοιπόν, καλές διακοπές!

Πριν από το ταξίδι οι πιο έξυπνες επιλογές

Αναζητώντας εισιτήριο…
Περιηγηθείτε στις online ιστοσελίδες ταξιδιωτικών πρακτορείων, αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και low budget εταιρειών. Όσον αφορά τις low budget εταιρείες, όσο πιο νωρίς κλείσετε τα εισιτήρια, τόσο καλύτερες τιμές βρίσκετε. Ωστόσο, καλό είναι να ελέγχετε αν περιλαμβάνονται στην τιμή έξτρα χρεώσεις (φόροι) και να θυμάστε ότι συνήθως τα εισιτήρια αυτά δεν ακυρώνονται.
Τέλος, οι συμβατικές εταιρείες προσφέρουν κατά καιρούς φτηνούς ναύλους, αρκεί να κάνετε τις κρατήσεις νωρίς και μέσω Ίντερνετ.

Τι να θυμάστε!
• Οι προσφορές που βρίσκετε online ισχύουν για τη συγκεκριμένη στιγμή.
• Οι τιμές αλλάζουν συνεχώς. Έτσι, μπορεί να κλείσετε εισιτήρια και την επομένη να τα βρείτε στη μισή ή σε διπλάσια τιμή.

Πού να μείνετε…
Αν και πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για ψάξιμο, η αναζήτηση δωματίου μέσω Διαδικτύου είναι καλή λύση. Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες που διαθέτουν πια πολλά ξενοδοχεία, αλλά και ειδικούς κόμβους διακοπών
(π.χ. www.booking.com, www.expedia.com, www.octopustravel.com).
Τip Αφήστε τις ντροπές και ρωτήστε τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων για προσφορές. Για παράδειγμα, αρκετοί ξενοδόχοι στην Κρήτη είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στις 10 διανυκτερεύσεις τη μία δώρο, με εξαίρεση το μήνα Αύγουστο.

Που να ψάξετε;
Οι Κυκλάδες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που ο καθένας πρέπει να επισκεφθεί και να δει τις ομορφιές του, τις καταγάλανες παραλίες αλλά και τα μικρά άσπρα – μπλε σπιτάκια. Μάθετε τα πάντα για τις Κυκλάδες με ΤΑ ΝΕΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο 25/6! Αξιοθέατα, καταλύματα, παραλίες, εστιατόρια και όλες οι πληροφορίες για να πάτε έτοιμοι!