Είμαι 30 χρονών και απο την εγκυμοσύνη μου -πριν απο έναν χρόνο- έχω 6 τελευταία κιλά τα οποία δε μπορώ να χάσω. Και λέω 6 γιατί τα λιγότερα κιλά που είχα ποτέ ήταν 69 (με άσκηση και δίαιτα). Σημειώνω, οτι αυτή τη στιγμή είμαι 1,73 και 75 κιλά. Το πρόβλημά μου είναι οτι δε μπορώ να βάλω ένα τακτικό πρόγραμμα διατροφής στη ζωή μου, γιατί δεν έχω το κουράγιο να μαγειρεύω συγκεκριμένα φαγητά μόνο για εμένα και επίσης δεν είμαι φίλος των λαχανικών και των φρούτων- το αιώνιο πρόβλημά μου. Επίσης, πλέον λόγω κούρασης, χρησιμοποιώ το φαγητό λίγο και σαν ψυχολογική λύση…
Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι, αν τρώω μόνο όποτε πεινάω, μικρές ποσότητες υπάρχει περίπτωση να χάσω αυτά τα κιλά; Εδώ να σας πω οτι για βραδυ, αν θα φάω (που θα φάω!) αυτό θα γίνει μετά τις 9, γιατί τότε κοιμάται το μωρό μου κι έτσι εκείνη την ώρα βρίσκω για τον εαυτό μου!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας… Περιμένω την απάντησή σας! Σταυρούλα

Σταυρούλα, ακρογωνιαίος λίθος για την απώλεια βάρους είναι η οργάνωση της διατροφής. Αν το χειριστείς με τον «χαοτικό» τρόπο τον οποίο αναφέρεις (αν τρώς μόνο όταν πεινάς) πολύ δύσκολα θα τα καταφέρεις. Για τη ρύθμιση του βάρους δεν ακολουθούμε τα μηνύματα του οργανισμού μας (πείνας ή κορεσμού), αλλά προσπαθούμε εμείς να τον βάλουμε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανεξάρτητα αν πεινάμε ή όχι. Το να τρως μετά τις 9 το βράδυ δεν αποτελεί πρόβλημα εφόσον δεν κοιμηθείς άμεσα. Αυτή τη στιγμή το βάρος σου είναι στα όρια του φυσιολογικού – υγιούς σωματικού βάρους και δεν έχεις παραπάνω κιλά στην ουσία (από άποψη υγείας, όχι αισθητικής). Αυτό σημαίνει ότι για να χάσεις βάρος χρειάζεσαι περισσότερη λεπτομέρεια σε αυτό που κάνεις.