1. Sea Salt Spray

Σε ένα μπουκάλι σπρέι, ανακάτεψε μία κουταλιά αλάτι με 500 γραμμάρια νερό. Μόλις διαλυθεί το αλάτι στο μπουκάλι, ψέκασε σε νωπά μαλλιά. Kάπως έτσι απέκτησες το τέλειο beach hair.

2. Scrub προσώπου

Όσο είσαι στο ντους, τρίψε χοντρό θαλασσινό αλάτι σε όλο σου το σώμα για να διώξεις όλα τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Έξτρα τιπ: μπορείς να κάνεις το ίδιο και στις ρίζες των μαλλιών, για να αντιμετωπίσεις την πιτυρίδα.

3. Για την ακμή

Ναι ναι, το αλάτι είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις του μαύρους πόρους και τη λιπαρότητα. Μόνο πρόσεξε μην πέσει στα μάτια ή σε ανοιχτές πληγές.

Αν πάλι το δέρμα σου δεν αντέχει το σκέτο αλάτι, ανακάτεψέ το με λίγο λάδι ή λάδι καρύδας.

4. Για λευκά δόντια

Τρίψε με την οδοντόβουρτσα μία ή δύο κουταλιές baking soda ή θαλασσινό αλάτι πάνω στα δόντια σου. Πρόσθεσε και νερό αν χρειαστεί

5. Για φρέσκια αναπνοή

Ρίξε 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking soda σε μία κούπα νερό. Κάνε 3-4 γαργάρες για να διώξεις τα βακτήρια και τις δυσάρεστες οσμές.  

6. Για λαμπερά νύχια

Αν έχεις κίτρινα και θαμπά νύχια, το αλάτι είναι η λύση σου. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, με λίγη baking soda και χυμό λεμόνι, και άπλωσέ το πάνω στα νύχια για να διώξεις όλους τους λεκέδες. Bonus: θα μαλακώσουν και τα ενοχλητικά πετσάκια.