Οι διακοπές, ακόμη και αν πρόκειται για μια απόδραση για το διήμερο ή αν είστε τυχεροί και λείψετε για περισσότερες μέρες, κάνουν καλό στην υγεία μας και θα πρέπει να μας τις «γράφει» ο γιατρός υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές του Queen Mary University.

Οι ειδικοί κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα μετά από πειράματα σε ποντίκια στο εργαστήριο. Το… μόνο που έκαναν ήταν να τους αλλάξουν περιβάλλον, δηλαδή να τα βάλουν σε ένα μεγάλο κλουβί γεμάτο παιχνίδια. Με άλλα λόγια σε ένα πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο περιβάλλον.

Μετά από παραμονή δυο εβδομάδων στο νέο αυτό περιβάλλον τα λευκά αιμοσφαίρια των πειραματόζωων, που χρειάζονται για την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση των ασθενειών, είχαν σημειώσει θεαματική άνοδο.

«Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα βάλαμε στο αντίστοιχο περιβάλλον ενός resort για δυο εβδομάδες και τα αφήσαμε να απολαύσουν το νέο περιβάλλον» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Fulvio D’ Acquisto.Το ενδεχόμενο της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος απλά με την σύσταση για αλλαγή περιβάλλοντος, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο μέσο αντιμετώπισης των ασθενών στο μέλλον υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: