Όνειρο ζωής. Προσκύνημα. Μαγική αίσθηση. Επιβλητικότητα. Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έρχονται στο μυαλό όταν βρεθούμε σε ένα από τα Μεγάλα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολισμού, στην Ελλάδα ή εκτός. Η ψυχή μας ταξιδεύει πίσω στους αιώνες και θαυμάζει τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς και τα δημιουργήματά τους, μερικά από τα οποία έχουν περίοπτη θέση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η νέα σειρά βιβλίων «Τα Μεγάλα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού» αποτελεί ένα νοητό προσκύνημα, μια εικονογραφημένη πρώτη προσέγγιση στα μνημεία, την ιστορία τους, αλλά και τον πολιτισμό που τα δημιούργησε.

Πήλινος Στρατός, Πυραμίδες, Πομπηία, Μάτσου Πίτσου
Τέσσερα υπερπολυτελή, σκληρόδετα λευκώματα, πλούσια εικονογραφημένα, που περιέχουν όλες τις πληροφορίες για καθένα από τα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού, μαζί με μια περιεκτική παρουσίαση του αρχαίου πολιτισμού που τα δημιούργησε.

Ακόμη, οι εκδόσεις περιέχουν όλες τις πρόσφατες ανακαλύψεις και θεωρίες που φωτίζουν ιδιαίτερες πτυχές της ιστορίας των μνημείων, ενώ σε χωριστό κεφάλαιο αναφέρονται οι συσχετισμοί και αλληλεπιδράσεις με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Τέλος, περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες που θα χρειαστεί ο ταξιδιώτης που θα τα επισκεφθεί.

Την Κυριακή 4/12 κυκλοφορεί ο δεύτερος τόμος, που είναι αφιερωμένος στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Από την κλασική αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου προκαλούν δέος και θαυμασμό, ακόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος στάθηκε με σεβασμό απέναντι στη Πυραμίδα της Γκίζα, ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μάρτυρες της αιώνιας δύναμης των Φαραώ, οι πυραμίδες, ήταν πηγή μεγάλων συζητήσεων για τους σκοπούς και τις μεθόδους με τις οποίες κατασκευάστηκαν.

Οι πυραμίδες ήταν πάντα ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για ταξιδευτές, φιλοπερίεργους και κυνηγούς θησαυρών. Για τους Ελληνες αποτελούν ένα προσιτό ταξίδι σε ένα τόπο με τον οποίο μας ενώνουν πανάρχαιοι πολιτιστικοί δεσμοί.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν οι τόμοι: Πομπηία και Μάτσου Πίτσου.

Μαζί, διπλό τεύχος Β
HMADONNABHMAMEN και ΒHMAGAZINO