Ποιος είναι αυτός ο ρόλος; Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology φαίνεται ότι ο γυναικείος οργασμός έχει ως ένα βαθμό την ιδιότητα συγκράτησης του ανδρικού σπέρματος.

Οι ερευνητές από το University College Cork θεωρούν ότι η συγκράτηση των σπερματοζωαρίων εντός του κόλπου σχετίζεται με την αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης. Στα συμπεράσματα της έρευνάς τους υποστηρίζουν ότι ο γυναικείος οργασμός αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης κατά 10% έως 15%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μικρό αριθμό γυναικών ηλικίας 26-52 ετών που κατέγραφαν τους οργασμούς τους (μετά από ειδικές πυελικές «ασκήσεις») και αμέσως μετά έκαναν χρήση ενός «εξομοιωτή» σπέρματος, δηλαδή μιας υδατοδιαλυτής γέλης, το βαθμό συγκράτησης της οποίας κατέγραφαν με τη βοήθεια μιας συσκευής.

Το επόμενο βήμα και η ελπίδα των ερευνητών είναι να επαναλάβουν την έρευνά τους σε μεγαλύτερο δείγμα γυναικών, ιδανικά με την βοήθεια μιας κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.