Ο βήχας και ο πονόλαιμος είναι τα συχνότερα συμπτώματα του κρυολογήματος και μας ταλαιπωρούν αρκετές φορές μέσα στο χειμώνα, είτε σε ήπια, είτε σε πιο σοβαρή μορφή. Πολλοί έχουν τονίσει πόσο ισχυρά «όπλα» παρέχει η ίδια η φύση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αυτών. Είναι καιρός λοιπόν να τα ανακαλύψουμε και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα.

Η πρόπολη
Ένα από τα «όπλα» που μας παρέχει η φύση είναι η αγαπημένη μας πρόπολη. Η πρόπολη παράγεται για να «ασφαλιστεί» η κυψέλη, προστατεύοντας τις μέλισσες από τα μικρόβια. Οι πιο πρόσφατες έρευνες έχουν κάνει γνωστές τις ποικίλες ευεργετικές της ιδιότητες: αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιιικές. Πρόκειται για ένα πραγματικό φυσικό «αντιβιοτικό», γνωστό από την αρχαιότητα, που συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγή αντισωμάτων και χρησιμοποιείται ως συστατικό πολλών φαρμάκων.

Ο βασιλικός πολτός
Ο επόμενος σύμμαχός μας είναι ο βασιλικός πολτός, η αποκλειστική τροφή της βασίλισσας την οποία παράγουν οι εργάτριες-μέλισσες για να την κρατήσουν υγιή. Έχει υψηλότατη θρεπτική αξία, τονώνει τον οργανισμό, προσφέρει ενέργεια, δρα ανοσορυθμιστικά και συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη C
Η γνωστή και μη εξαιρετέα βιταμίνη C είναι «ελιξίριο» υγείας αλλά και νεότητας, αφού βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και στην προστασία από το οξειδωτικό στρες. Επειδή είναι υδατοδιαλυτή, αποβάλλεται δηλαδή εύκολα με τις σωματικές εκκρίσεις που είναι αρκετά αυξημένες όταν είμαστε άρρωστοι, επιβάλλεται να την αναπληρώνουμε, για να ενισχύσουμε αποτελεσματικά την άμυνα του οργανισμού.

O ψευδάργυρος
Άλλο ένα ισχυρό όπλο είναι ο ψευδάργυρος, ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τη δημιουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Ο ψευδάργυρος έχει ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και, ταυτόχρονα, στις διαδικασίες παραγωγής ενέργειας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, λοιπόν, να διατηρούμε τα επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό μας φυσιολογικά, για να επιτευχθεί η ανάρρωση γρήγορα και σωστά.

Τα πολύτιμα βότανα
Τέλος, τα βότανα είναι από την αρχαιότητα το πιο διαδεδομένο φυσικό φάρμακο ενάντια στις ασθένειες. Σήμερα είμαστε απόλυτα σίγουροι για τις «εξειδικευμένες» ιδιότητες του φασκόμηλου, του πεύκου και των ισλανδικών βρύων, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, αλλά και του τίλιου, που ευνοεί τον περιορισμό της παραγωγής της βλέννας και καταπραΰνει το λαιμό. Ο γλυκάνισος, ο μάραθος και το θυμάρι έχουν επίσης χαλαρωτική και αποχρεμπτική δράση, ρυθμίζοντας τις εκκρίσεις και υποβοηθώντας τη βλεννόλυση, ενώ ο σαμπούκος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη μείωση της διάρκειας της γρίπης και των συμπτωμάτων της.

Το φυσικό σιρόπι
Οι φυσικές λύσεις είναι, λοιπόν, πολυάριθμες και κάθε συστατικό έχει ξεχωριστά οφέλη. Αντί να επιλέξουμε μόνο ένα ή δύο από τα παραπάνω, γιατί να μην αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα; Σε περιόδους που έχουμε κρυολογήσει, άλλωστε, ένα συμπλήρωμα διατροφής κρίνεται απαραίτητο, αφού οι ανάγκες του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ η αντοχή, η κούραση και η μειωμένη όρεξη μάς αποτρέπουν από το να καταναλώσουμε αρκετό φαγητό και ροφήματα.

Ψάχνοντας ένα προϊόν που να ανταποκρίνεται στις υψηλές μας απαιτήσεις, ανακαλύψαμε το φυσικό σιρόπι για το βήχα PropolCare της Lanes, που συνδυάζει όλη τη φροντίδα της πρόπολης με φυτικά εκχυλίσματα βοτάνων, λυοφιλοποιημένο βασιλικό πολτό που δε χρειάζεται ψυγείο, ψευδάργυρο και βιταμίνη C.

Χάρη στο συνδυασμό των συστατικών του, ενισχύει άμεσα το ανοσοποιητικό, καταπραΰνει το λαιμό, μειώνει το βήχα, διευκολύνει το αναπνευστικό σύστημα και προσφέρει πνευματική και σωματική τόνωση. Είναι το μοναδικό σιρόπι με πλήρως φυσική σύνθεση, σε πρακτική και ανθεκτική συσκευασία για εύκολη χρήση από όλη την οικογένεια, υπέροχη γεύση και την πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes,, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Στη φιλική προς την οικογένεια τιμή των 8,90 ευρώ, το Propol Care της Lanes θα γίνει ο απόλυτα «φυσικός» σύμμαχός σας για το χειμώνα. Αναζητήστε το στο φαρμακείο της γειτονιάς σας ή μάθετε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/new-products/royaltonic.