Όνειρο ζωής. Προσκύνημα. Μαγική αίσθηση. Επιβλητικότητα.

Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έρχονται στο μυαλό όταν βρεθούμε σε ένα από τα Μεγάλα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολισμού, στην Ελλάδα ή εκτός. Η ψυχή μας ταξιδεύει πίσω στους αιώνες και θαυμάζει τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς και τα δημιουργήματά τους, μερικά από τα οποία έχουν περίοπτη θέση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η νέα σειρά βιβλίων «Τα Μεγάλα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού», που θα κυκλοφορήσει από αυτή την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ, αποτελεί ένα νοητό προσκύνημα, μια εικονογραφημένη πρώτη προσέγγιση στα μνημεία, την ιστορία τους, αλλά και τον πολιτισμό που τα δημιούργησε.

Πήλινος Στρατός, Πυραμίδες, Πομπηία, Μάτσου Πίτσου, Νησί του Πάσχα

Υπερπολυτελή, σκληρόδετα λευκώματα, πλούσια εικονογραφημένα, που περιέχουν όλες τις πληροφορίες για καθένα από τα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού, μαζί με μια περιεκτική παρουσίαση του αρχαίου πολιτισμού που τα δημιούργησε.

Ακόμη, οι εκδόσεις περιέχουν όλες τις πρόσφατες ανακαλύψεις και θεωρίες που φωτίζουν ιδιαίτερες πτυχές της ιστορίας των μνημείων, ενώ σε χωριστό κεφάλαιο αναφέρονται οι συσχετισμοί και αλληλεπιδράσεις με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Τέλος, περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες που θα χρειαστεί ο ταξιδιώτης που θα τα επισκεφθεί.

Την Κυριακή κυκλοφορεί ο τέταρτος τόμος, που είναι αφιερωμένος στο «Μάτσου Πίτσου».

Αιωρούμενο σε μια βουνοκορφή που κρύβεται στα σύννεφα, το Μάτσου Πίτσου είναι ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το τέλος του πολιτισμού των Ίνκα. Είναι ο τόπος όπου πιθανότατα βρήκε καταφύγιο ο τελευταίος ηγέτης τους για να αντιμετωπίσει του Ευρωπαίους κονκισταδόρες.

Βρέθηκε μόλις το 1991 από ένα νεαρό καθηγητή του Γέιλ, τον Χάιραμ Μπίνγκαμ, που αναζητούσε το θρυλικό καταφύγιο του τελευταίου βασιλιά των Ίνκα. Στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της οροσειράς Βιλκαμπάμπα, βρέθηκε μπροστά στη μεγαλειώδη πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, που ακόμη και σήμερα κρατά πολλά κρυμμένα μυστικά.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει το Νησί το Πάσχα

Μαζί, Marie Claire και ΒΗΜΑGAZINO