Η σειρά χρηστικών, εικονογραφημένων, επικαιροποιημένων ταξιδιωτικών οδηγών.

Γραφικές πόλεις, μοναδικοί οικισμοί, αξιοθέατα, γοητευτικά κάστρα, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ναοί και μοναστήρια, εκδηλώσεις, δραστηριότητες, ξενοδοχεία, χάρτες, ιστορικά στοιχεία, αλλά και χρηστικές πληροφορίες.

Για όσους θέλουν να περιηγηθούν νοερά στις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και για κάθε απαιτητικό ταξιδιώτη που θέλει να τα δει και να τα ζήσει όλα!

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί ο τρίτος τόμος, «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Συνδυάστε το αγαπημένο σας χόμπι με τις διακοπές και τις ελεύθερες ώρες σας.

Η Μακεδονία εκμεταλλεύεται τα γεωμορφικά χαρίσματά της και σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητα της επιλογής σας.

Επισκεπτόμενος πολλά μέρη ζεις και μαθαίνεις από κοντά για την ιστορία, τα έθιμα και τις ιδιαιτερότητες του τόπου, με λίγα λόγια τον πολιτισμό του. Ο τόπος αυτός έχει να επιδείξει και σ’ αυτόν τον τομέα πλούσιο υλικό από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους. Γνωρίστε το κάθε νομό της μέσα από μια επίσκεψη στα μουσεία και τα μνημεία του.

Δάση που χαρακτηρίζει η άγρια ομορφιά, η μοναδικότητα με τα σπάνια είδη βοτάνων και ορχιδέας , το υγρό στοιχείο, ρέματα και πανέμορφοι μοναδικοί καταρράκτες διάσπαρτοι σε όλη την Μακεδονία. Η αρμονική συνύπαρξη της σπάνιας χλωρίδας και του παρθένου φυσικού πλούτου καθιστούν τη περιοχή ιδανικό προορισμό για κάθε δραστήριο, απαιτητικό και περιπετειώδη επισκέπτη! Ένας μοναδικός κόσμος από σπάνια είδη πουλιών και ψαριών, σε ένα εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια από τις λίμνες και τα ποτάμια της. Η φύση στην ευρύτερη περιοχή είναι μαγευτική. Τα μονοπάτια σε καλούν να τα περπατήσεις, οι κορυφές σε προκαλούν να τις κατακτήσεις. Η παράδοση εμφανίζεται σε κάθε περιοχή με αντιπροσωπευτικές ανθρώπινες δημιουργίες

Παραδοσιακά χωριά καλοδιατηρημένα παραδοσιακά κτίρια, αρχοντικά αξιόλογης αρχιτεκτονικής, λαογραφικά μουσεία κ.α.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερθεί ότι για όσους ζητούν κοσμοπολίτικες διακοπές προσφέρονται οι πρωτεύουσες των νομών που σφύζουν από ζωή, καθώς και οι σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες στα παραθαλάσσια θέρετρα.

Αν λοιπόν αγαπάτε τη φύση και αναζητάτε καθαρό περιβάλλον,

Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία και σας θέλγει η παράδοση, η Μακεδονία θα είναι ο προορισμός σας.