Σύμφωνα με τους ειδικούς το πρωινό αποτελεί για ένα παιδί ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Το γεγονός αυτό έρχεται να πιστοποιηθεί από μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Journal of  Nutrition, η οποία δείχνει ότι τα παιδιά που δεν καταναλώνουν πρωινό συστηματικά, πιθανόν να μη λαμβάνουν τις συνιστώμενες ποσότητες όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 802 παιδιά ηλικίας 4-10 ετών και 884 παιδιά ηλικίας 11-18 ετών. Η διαιτητική πρόσληψη των παιδιών αξιολογήθηκε μέσα από συμπλήρωση ημερολογίων καταγραφής τροφίμων.

Συνολικά, παρατηρήθηκε πως τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών που κατανάλωναν καθημερινά πρωινό είχαν υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικών ινών, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου και φυλλικού οξέος μέσα στη μέρα, συγκριτικά με εκείνα που συνήθιζαν να παραλείπουν το πρωινό, ενώ στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (11-18 ετών), η συστηματική κατανάλωση πρωινού φάνηκε να συνδέεται μόνο με υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης ασβεστίου.

Όπως οι ερευνητές αναφέρουν, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πως το πρωινό μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της πρόσληψης πολύτιμων θρεπτικών συστατικών στα παιδιά και είναι απαραίτητο να εντάσσεται στην καθημερινή τους διατροφή.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: