Αιχμάλωτος στη Μικρά Ασία

Η συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του έλληνα αξιωματικού, Πολύμερου Μοσχοβίτη, αιχμαλώτου μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Συγκλονιστικά κείμενα για την εκστρατεία, την Καταστροφή και την ομηρία χιλιάδων ελλήνων πολεμιστών, όπως δημοσιεύθηκαν το 1932 για μοναδική φορά στα «Αθηναΐκά Νέα».

«ΤΑ ΝΕΑ» φέρνουν για πρώτη φορά έπειτα από 86 χρόνια στο φως ένα άγνωστο πλην κορυφαίας σημασίας βιωματικό έργο του Πολύμερου Μοσχοβίτη για τη Μικρασιατική Εκστρατεία, την Καταστροφή και τα όσα ακολούθησαν εκεί για τους Ελληνες αιχμαλώτους των Τούρκων. Αγνωστο και το έργο, άγνωστος όμως, σήμερα και ο δημιουργός του, ο οποίος, εκτός από αυτά που εδώ ιστορεί, έζησε αργότερα για δεκαετίες και πλήθος περιπέτειες στα πιο ταραγμένα χρόνια του 20ού αιώνα. Περιπέτειες που τον έφεραν από την Ελλάδα στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και, τέλος, στις Ηνωμένες Πολιτείες: η ζωή του αποδεικνύει ότι πολλές φορές η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από τη φαντασία.

 

Μαζί,

Το τέταρτο τεύχος του διάσημου ποδοσφαιρικού κόμικ με τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον θρυλικό Ρόυ Ρέης, για πρώτη φορά σε αυτοτελείς εκδόσεις από ΤΑ ΝΕΑ.

Ρόυ Ρέης. Ο φοβερός ξανθομάλλης σέντερ φορ, που κατέκτησε την Ελλάδα μέσα από τα περιοδικά «Ζαγκόρ» και «Δυναμικό Αγόρι»

Το διάσημο βρετανικό κόμικ «Roy of the Rovers» δημιουργήθηκε το 1954, και κυκλοφορούσε στην Αγγλία, μέχρι και το 2001.

Στην Ελλάδα, πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ζαγκόρ» του Στέλιου Ανεμοδουρά, από το 1971 έως το 1973. Από το 1975 έως το 1992, κυκλοφόρησε στο περιοδικό «Δυναμικό Αγόρι». Ενώ, τη δεκαετία του 1980, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τρουένο» και σε νεότερα χρόνια στο περιοδικό «Νέος Μπλεκ».

Το κόμικ εστιάζει στον φανταστικό χαρακτήρα Ρόυ Ρέης, τον φοβερό ξανθομάλλη σέντερ φορ της φανταστικής ομάδας «Μέλτσεστερ Ρόβερς», η οποία εδρεύει σε μια πόλη με το ίδιο όνομα στην Αγγλία. 

Αυτή την εβδομάδα το τέταρτο τεύχος:

Ο Ρόυ Ρέης είναι αναίσθητος στο νοσοκομείο μετά από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο πρώην προπονητής της εθνικής, Σερ Αλφ Ράμσεϋ, αναλαμβάνει την Μέλτσεστερ Ρόβερς και διατηρεί το αήτητο της ομάδας. Η αναμετάδοση ενός αγώνα με την Κίσμπρο βοηθάει το Ρόυ να βγει από το κώμα. Τα νέα ενθουσίαζουν τους παίκτες και τον κόσμο της Μέλτσεστερ που τον υποδέχονται θριαμβευτικάονται﷽﷽﷽﷽﷽ποδε βγει από το κώμα. Τα ητ. Ο Ρόυ σιγά σιγά και με την έγκριση των γιατρών επιστρέφει στα γήπεδα ενώ έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμα δοκιμασία: να βρει ποιος αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει!

Ακόμη,

ESQUIRE

Το μεγαλύτερο αντρικό περιοδικό στον κόσμο

  • Κορυφαίες προσωπικότητες
  • Ανδρική μόδα
  • Μαθήματα ζωής που εμπνέουν
  • Δώρα για τον άντρα

Σε αυτό το τεύχος

Joaquin Phoenix και η τέχνη του να κάνεις αυτά που σε ενδιαφέρουν, από τον master του είδους

 

Ακόμη,

 

Τα κοστούμια που τραβούν τα βλέμματα.

 

Οι ανοιξιάτικες εκδόσεις των σπουδαιότερων αρωμάτων φοριούνται με περηφάνια και αυτοπεποίθηση.

 

Τα ρολόγια που θα σε συντροφεύσουν στο γύρο του κόσμου.

 

Περιγράφουμε ό,τι καλύτερο παρουσιάστηκε στη σημαντικότερη έκθεση αυτοκινήτου του κόσμου.

 

Πόσο εγκλωβισμένο είναι το ποδόσφαιρο στις μέρες μας.

 

Οι πιο εντυπωσιακές σκηνές στο σινεμά το 2017 και πώς γυρίστηκαν.

 

Τι θα κάνουμε εμείς όταν η τεχνολογία θα τα κάνει όλα.

 

Τα κορυφαία μπαρ και εστιατόρια όπως τα ψήφισαν οι ίδιοι οι Αθηναίοι.

 

Η βιολογία του καλύτερου και του χειρότερου εαυτού όπως την ξέρει ο Nick Nolte.

 

Ο Γιώργος Λιανός είναι ο Τάκης Λεμονής της τηλεόρασης.

 

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι ο εγχώριος Ζακ Γαλυφιανάκης.

 

Η Sara Rivero είναι η νέα Penelope Cruz.

 

Ο Savvas Laz είναι ο Οδυσσέας του ελληνικού design.

 

 

 

Ο άντρας στα καλύτερά του το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ.

 

Και

Πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία

Αυτή την εβδομάδα,

31 Μαρτίου 1961

 

 

Ενα ιστορικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», για την επίτευξη της συμφωνίας Σύνδεσης της Ελλάδας με την ΕΟΚ, σε μεγάλη διάσταση 48 x 34.

 

Ακολουθήστε το στο Google News