Δεν είναι λίγες οι φορές που ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει συνδεθεί με συμπτώματα κατάθλιψης, όπως μελαγχολία, απομόνωση, εσωστρέφεια. Ωστόσο, μία νέα μελέτη έρχεται όχι απλώς να αποδαιμονοποιήσει το σερφάρισμα στο ίντερνετ αλλά να το αναγνωρίσει ως το… μυστικό της ευτυχίας.

Πώς το ίντερνετ μας φτιάχνει τη διάθεση

Αφήστε, λοιπόν την «ψηφιακή απεξάρτηση» για αργότερα και χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο καθημερινά. Η σύνδεση στο ίντερνετ σας βοηθάει να εξοικονομήσετε χρόνο, να επικοινωνήσετε πιο γρήγορα με τους φίλους σας και να έχετε πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών που θα σας βοηθήσουν να λάβετε καλύτερες αποφάσεις, λένε νορβηγοί επιστήμονες. Παράλληλα σημειώνουν ότι η περιήγηση στο διαδικτυακό βοηθά τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την κρίση μέσης ηλικίας.

Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές Fulvio Castellacci και Henrik Schwabe, του Κέντρου Τεχνολογίας για την Καινοτομία και τον Πολιτισμό του Πανεπιστημίου του Όσλο, παρακολούθησαν άμεσα τη σχέση μεταξύ χρόνου online και ευτυχίας άνω των 100.000 Ευρωπαίων και κατέληξαν στα συμπεράσματά τους μετά την εξάλειψη εξωτερικών παραγόντων, όπως το εισόδημα, το επάγγελμα και η τοποθεσία.

Ο αντίλογος

Ωστόσο, η εν λόγω μελέτη έχει επικριθεί από εκείνους που υποστηρίζουν ότι το διαδίκτυο μπορεί να έχει και αρνητικό αντίκτυπο καθώς θεωρούν ότι η ευφορία δεν έχει να κάνει με τον χρόνο που περνάμε σερφάροντας, αλλά τι κάνουμε όταν είμαστε συνδεδεμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News