Η νεαρή Ιρλανδή μπορεί τελικά να μην κέρδισε το πολυπόθητο αγαλματίδιο στην πρόσφατη 90ή απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά ήταν αναμφισβήτητα από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες στο κόκκινο χαλί. Πιστή στην απέριττη κομψότητα του οίκου Calvin Klein, μαγνήτισε τα φωτογραφικά φλας με την υπέροχη ροζ τουαλέτα του αμερικανικού οίκου, το διακριτικό κοριτσίστικο μακιγιάζ και την ανεπιτήδευτη γοητεία της. Η Saoirse Ronan ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική σε ηλικία 9 ετών και το 2007, στα 13 της, κέρδισε την πρώτη της οσκαρική υποψηφιότητα για την ερμηνεία της στην ταινία «Εξιλέωση» του Τζο Ράιτ. Ακολούθησε το σκοτεινό παραμύθι «Απόδραση από τη Χαμένη Πόλη» και η ονειρική περιπέτεια του Πίτερ Τζάκσον «Παραδεισένια οστά», για να μεταμορφωθεί αργότερα από παιδί-μονομάχος, στην κατασκοπική περιπέτεια «Hanna», στη μικρή ζαχαροπλάστισσα του «The Grand Budapest» με το απίστευτα αθώο και σαγηνευτικό βλέμμα. Εναν χρόνο μετά, το 2015, θα έρθει και η δεύτερη οσκαρική υποψηφιότητα για την ντελικάτη ερμηνεία της στο «Brooklyn». Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Saoirse Ronan κινείται με προσεκτικά ερμηνευτικά βήματα και φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα για την καλύτερη ηθοποιό της γενιάς της με το ακραία ειλικρινές και χωρίς επιτήδευση υποκριτικό της ταλέντο. Προσεχώς θα τη δούμε στις ταινίες «The Seagull» και «Mary Queen of Scots».

Οσα μου έμαθε το Lady Bird

«Ενας άνθρωπος μπορεί να έχει ελαττώματα, να μην είναι τέλειος, παρ’ όλα αυτά να είναι ξεχωριστός και ένας καλός άνθρωπος. Γιατί ένα από τα πράγματα που κατάλαβα, βλέποντας την ταινία ως θεατής, ήταν ακριβώς αυτό, ότι ο καθένας έχει να διαχειριστεί τα δικά του θέματα. Ολοι έχουν ζητήματα, όλοι έχουν μια θλίψη. Ακόμα και αν δεν το βλέπεις αυτό αμέσως, δεν σημαίνει πως δεν βρίσκεται εκεί, στο εσωτερικό του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Αν το καταλάβεις αυτό, κερδίζεις δύναμη».

Βιβλία Vs ταινιών

«Τα βιβλία έχουν δύναμη και ομορφιά. Οι ταινίες όμως μας ταξιδεύουν με τέτοιο τρόπο που ακόμη και οι πιο επιβλητικές λέξεις δεν μπορούν».

Σε δύο κόσμους

«Προσπαθώ να ζω μια κανονική ζωή. Οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν και αυτό είναι πολύ περίεργο. Αλλά όταν επιστρέφω σπίτι, αφήνω πίσω την επαγγελματική μου ζωή. Αυτός είναι ο άλλος κόσμος μου».

Οταν διαβάζω για μένα

«Είναι αποπροσανατολιστικό να διαβάζεις δημοσιεύματα για τον εαυτό σου. Θέλεις να είσαι τέλεια, να σε αγαπούν όλοι, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ!».

Role model

«Οταν είσαι ηθοποιός, πρέπει να είσαι ένα είδους υπόδειγμα. Εύχομαι να είμαι ένα καλό role model για τα νεαρά κορίτσια. Δεν θέλω να είμαι ένα από αυτά τα κορίτσια που πηγαίνουν από πάρτι σε πάρτι και στο τέλος καταλήγουν σε κέντρα αποτοξίνωσης».

Celebrity status; Οχι, ευχαριστώ

«Ξέρω ότι οι πρεμιέρες, οι εμφανίσεις, το κόκκινο χαλί είναι μέρος της δουλειάς μου. Πρέπει να προωθήσουμε τις ταινίες μας. Αλλά πέρα από αυτό δεν είναι σίγουρα το καλύτερό μου. Η εικόνα της celebrity δεν μου ταιριάζει».

Το μυστικό της υποκριτικής

«Μου αρέσει να φεύγω μακριά από τον εαυτό μου όταν ερμηνεύω έναν ρόλο. Δεν μου αρέσει να υποδύομαι τον εαυτό μου».

Λατρεύω να…

«Παίζω μπάσκετ, να κολυμπώ, να πηγαίνω κινηματογράφο, να ακούω μουσική, να διαβάζω και να ψωνίζω».

Ιστορίες με φαντάσματα

«Νομίζω ότι πιστεύω στη μετά θάνατον ζωή. Ανθρωποι που εμπιστεύομαι μου έχουν διηγηθεί ιστορίες με φαντάσματα».

Μουσικά ακούσματα

«Εχω μεγαλώσει με τα γούστα των γονιών μου, ακούγοντας Fleetwood Mac και Rolling Stones».

Ημουν πάντα ώριμη

«Πάντα ήμουν αρκετά ώριμη χάρη στον τρόπο με τον οποίο με μεγάλωσαν οι γονείς μου. Με αντιμετώπιζαν πάντα σαν ενήλικο και όχι σαν μωρό. Και εγώ ένιωθα πάντα πολύ άνετα ανάμεσα σε ενηλίκους».

Μυστικό ομορφιάς

«Οποιος δεν έχει ωραία φρύδια δεν έχει πρόσωπο».

Δεν έχω ιδέα πώς να βγαίνω ραντεβού

«Δεν τα πάω καλά με τα ραντεβού, γιατί απλά δεν ξέρω πώς να το κάνω. Δεν μπορώ καν να μιλήσω γι’ αυτό. Μου είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστώ τέτοιες προτάσεις όταν μου γίνονται».