Μπορεί η πικάντικη έθνικ κουζίνα να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου, όταν ετοιμάζεστε για το πρώτο ραντεβού με τη γυναίκα ή τον άντρα των ονείρων σας.

Ωστόσο, η επιστήμη θεωρεί ότι ένα καυτό ινδικό κοτόπουλο βινταλού θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητες το πρώτο ραντεβού σας να εξελιχθεί… σε επιτυχία, δηλαδή σε έναν μεγάλο έρωτα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο St Cloud State στη Μινεσότα διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ενθουσιώδεις απέναντι στους άντρες, μετά την κατανάλωση ενός πικάντικου φαγητού και θετικά διακείμενες ως προς τη δημιουργία μιας σχέσης.

Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι λόγω μιας υποσυνείδητης συσχέτισης στον εγκέφαλο, οι γυναίκες που είχαν απολαύσει πικάντικες γεύσεις έβρισκαν τους άντρες κατά 20% πιο «νόστιμους» και ενδιαφέροντες, αντίθετα με όσες είχαν φάει κάτι γλυκό.

Η επικεφαλής της μελέτης το αποδίδει στην «ενσώματη γνώση», όταν δηλαδή οι αισθήσεις επηρεάζουν τις σκέψεις. «Οι λέξεις που χρησιμοποιεί κάποιος για να περιγράψει τα πικάντικα φαγητά (π.χ καυτό) είναι κοινές με αυτές που περιγράφουμε έναν ελκυστικό άντρα», εξηγεί.

Οι πικάντικες γεύσεις αυξάνουν την απόδοση του… ρομαντισμού καθώς και τα επίπεδα ελκυστικότητας, καταλήγει.