Νοσταλγία, αγάπη για την πατρίδα, θρύλοι και Ιστορία. Αξεπέραστα βιβλία που έχουν κερδίσει τον χρόνο.

Η Βιβλιοθήκη της Πηνελόπης Δέλτα

 «Τρελαντώνης», «Μάγκας», «Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου» και «Για την πατρίδα». Τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Πηνελόπης Δέλτα, της κορυφαίας ελληνίδας συγγραφέως σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, κυκλοφορούν με ΤΑ ΝΕΑ.

Το έργο «Για την πατρίδα», -ένα ιστορικό μυθιστόρημα με περιπετειώδη πλοκή- το οποίο έγραψε η Πηνελόπη Δέλτα στη Φρανκφούρτη το 1909, αποσκοπεί, όπως έχει πει η ίδια, να δώσει «στα παιδιά μας να διαβάσουν κάτι ελληνικό όπου διασκεδάζοντας να μάθουν και λίγη Ιστορία.

995 μ.Χ.: Ο βασιλιάς των Βουλγάρων Σαμουήλ επιτίθεται στη Θεσσαλονίκη, σκοτώνεται ο φρούραρχος της πόλης, αιχμαλωτίζεται ο γιος του Ασώτης μαζί με τον φίλο του Αλέξιο και οδηγούνται στην Αχρίδα. Στη συνέχεια, όμως, ο βουλγαρικός στρατός κατατροπώνεται από τον στρατηγό Νικηφόρο Ουρανό. Μόλις που προφταίνουν να σωθούν λαβωμένοι ο Σαμουήλ και ο γιος του, Ρωμανός. Στις διαπραγματεύσεις συνθηκολόγησης που ακολουθούν, η κόρη του Σαμουήλ, Μιροσλάβα, του αποκαλύπτει τον έρωτά της για τον Ασώτη και ο πατέρας της επιτρέπει τον γάμο αυτό. Τα χρόνια περνούν, ο Σαμουήλ αναδιοργανώνει το στρατό του και αρχίζει πάλι τις εχθροπραξίες εναντίον του Βυζαντίου. Τότε, ο Αλέξιος, ο Ασώτης και ο Μιροσλάβα επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Αλέξιος, με εντολή του Αυτοκράτορα, αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή για να σωθεί το Δυρράχιο από τους Βουλγάρους. Θα τον ακολουθήσει η αγαπημένη του Θέκλα, σε ένα ταξίδι ηρωϊκό, στο οποίο η αγάπη για την πατρίδα θα υπερβεί κάθε άλλο αίσθημα…


Μαζί,

Ένας πολυτελής ταξιδιωτικός οδηγός για τη Στερεά Ελλάδα

Βοιωτία, Ευρυτανία,Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια, Σκύρος

Τόπος με βαθιές ρίζες στο μύθο και την ιστορία, κατοικημένος από τα πανάρχαια χρόνια, η Στερεά Ελλάδα, γνωστή και ως Ρούμελη, είναι προικισμένη απλόχερα από τη φύση και την ανθρώπινη δημιουργία. Οι δασωμένοι ορεινοί όγκοι, τα εντυπωσιακά φαράγγια, οι δαντελωτές ακρογιαλιές και οι μαγευτικές αμμουδερές παραλίες, τα ποτάμια, οι πηγές και τα τρεχούμενα νερά, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για τους φυσιολάτρες. Οι φημισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικές μονές και εκκλησίες, τα παραδοσιακά χωριά, τα κέντρα χειμερινού και θερινού τουρισμού αποτελούν πρόσθετους πόλους έλξεως για αναρίθμητους ταξιδιώτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News