Πολλοί θέλουν να χάσουν κιλά, άλλοι προσπαθούν να μην πάρουν, άλλοι, όσο και να προσπαθούν, δεν χάνουν, άλλοι δεν μπορούν να πειθαρχήσουν και απογοητεύονται… Η γνωστή ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, πριν από τη μεγάλη «αποκάλυψη» του μαγιό!

Στο μεταξύ, ακούμε για δίαιτες express τύπου “χάστε 10 κιλά σε μία εβδομάδα» και άλλα τέτοια που μόνο αλήθεια δεν είναι – αλλά που, ακόμα και αν ήταν, θα κατέστρεφαν για πάντα τον μεταβολισμό μας.

Σε μία τέτοια κουβέντα στο γραφείο είπα σε όλους ότι εγώ δεν κάνω ποτέ δίαιτα. Αντίθετα, ακολουθώ μία βασική οδηγία: να μην αυξομειώνω συνεχώς το βάρος μου. Όπως μου είχε πει κάποτε ένας διατροφολόγος, αυτές οι αυξομειώσεις ταλαιπωρούν τον οργανισμό, διαταράσσουν το μεταβολισμό και έτσι κάθε φορά είναι πιο δύσκολο να φτάσεις το επιθυμητό σου αποτέλεσμα.

Τι έκανα, λοιπόν; Άρχισα να τρώω ισορροπημένα και, κυρίως, χωρίς την καταπίεση της «δίαιτας». Ακολουθώ κατά βάση ένα μεσογειακό τρόπο διατροφής με μικρά και συχνά γεύματα, στα οποία προσπαθώ να επιλέγω σωστές τροφές και να ετοιμάζω μόνη μου το φαγητό μου, δίνοντας προτεραιότητα στα φρούτα και τα λαχανικά εποχής. Παράλληλα, πίνω πολύ νερό.. Και αν βγω έξω με φίλους… κανένα πρόβλημα! Θα επιλέξω ένα ψητό με σαλάτα, θα πιω 1-2 ποτήρια κρασί και θα αποφύγω τα τηγανητά. Αν κάπου ξεφύγω λίγο, ε, δεν έγινε και τίποτα! Την επόμενη μέρα θα προσέξω λίγο περισσότερο και όλα πάνε ρολόι. Επίσης, δεν μου αποκλείω γεύσεις που με ευχαριστούν. Ξέρω απλά τι να επιλέξω. Π.χ., επειδή μου αρέσει να τρώω κάθε τόσο ένα γλυκάκι μετά το φαγητό, επιλέγω από την αγαπημένη μου σειρά επιδορπίων χωρίς ζάχαρη, Sweet & Balance. Έχουν όλα φυσικό γλυκαντικό από το φυτό stevia, με λιγότερες θερμίδες αλλά με υπέροχη γεύση. Το πιο σημαντικό είναι ότι μου εξασφαλίζουν την απόλαυση του γλυκού, και έτσι δεν νιώθω ότι κάνω «δίαιτα»!! Άλλωστε, όπως ξέρουμε, η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια διατήρησης του βάρους ή απώλειας κιλών, γι’ αυτό και έχω πάντα στο σπίτι μία κρέμα καραμελέ, μία μους και, φυσικά, τις σοκολάτες και τις μπάρες δημητριακών Sweet & Balance.

Και επειδή πάντα μου άρεσε να δημιουργώ και να μοιράζομαι με τους δικούς μου ανθρώπους όμορφες συνταγές και καινούριες γεύσεις, μπαίνω συχνά στο www.sweetandbalance.gr και βρίσκω καταπληκτικές ιδέες για γλυκά χωρίς ζάχαρη!