«Ο καθένας από μας θέτει στη διάρκεια του βίου του φιλοσοφικά ερωτήματα, του τύπου, «ποιος είμαι;», «υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;»» έλεγε το 2015 ο Ουμπέρτο Εκο στην εφημερίδα «La Reppublica». Η συζήτησή αφορούσε μία από τις τελευταίες μεγάλες εργασίες του ιταλού συγγραφέα και διανοουμένου: την επιστημονική επιμέλεια της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας».

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, όχι μόνο στη φιλοσοφική σκέψη, αλλά και στην ιστορία των ιδεών, των τεχνών και των επιστημών. Η «Ιστορία της Φιλοσοφίας» είναι ένα ασυνήθιστο και σύνθετο εγχείρημα. Και είναι έτσι σχεδιασμένο και γραμμένο, με ένα ύφος σύγχρονο και καθαρό, ώστε να απευθύνεται σε όλους.

«Στην πραγματικότητα, ανέκαθεν ονειρευόμουν να γράψω μια ιστορία της φιλοσοφίας, αλλά ήξερα ότι θα έπρεπε να είναι κάτι ευρύτερο, να εξετάζει το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Δεν σταματήσαμε στη φιλοσοφία, αλλά προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε την κοινωνία στο σύνολό της, εξηγούσε τότε ο Ουμπέρτο Εκο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, διασχίζει τη μεσαιωνική και μοντέρνα Ιστορία και καταλήγει στον 20ό αιώνα.

 

Μαζί,

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο!

Harpers Bazaar

Σε αυτό το τεύχος:

– Η Emily Didonato φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το ελληνικό Harper’s Bazaar στα Χάμπτονς και παρουσιάζει τα πιο sexy beach looks

– Αιθέρια φορέματα στους τόνους του μπλε για ακαταμάχητες εμφανίσεις

– Καλοκαιρινές αγορές που κερδίζουν τις εντυπώσεις

– Και η θριαμβευτική επιστροφή των τυρμπάν μαγνητίζει κάθε βλέμμα

 

«Μόδα είναι να είσαι πάντα ένα ΒΗΜΑ μπροστά»

 

Ακολουθήστε το στο Google News