Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Εγκλημα και τιμωρία
Το ανυπέρβλητο, διαχρονικό μυθιστόρημα που καταγγέλλει την κοινωνική αδικία και θέτει υπαρξιακά ερωτήματα.

Το έγκλημα που διαπράττει ο φοιτητής Ρασκόλνικοφ είναι έγκλημα για το οποίο υπεύθυνη είναι η ίδια η κοινωνία. Ο προμελετημένος φόνος της γριάς τοκογλύφου και ο παράπλευρος -εξ αμελείας- της αδερφής της, είναι μια διαμαρτυρία για την κοινωνική αδικία και προβληματίζει τον θύτη αν είναι αυτός ο εγκληματίας ή το θύμα. Οσο για την τιμωρία, θα τη βρείτε -δίκαιη ή άδικη- στις σελίδες του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.
Ο Ντοστογιέφσκι με το «Εγκλημα και τιμωρία» θέτει απροκάλυπτα μπροστά μας το υπαρξιακό πρόβλημα, μέσα από το πρόσωπο ενός θύτη που έγινε δολοφόνος, διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία της τότε ρωσικής κοινωνίας, που δεν διαφέρει και πολύ από τις κοινωνίες του παρόντος.
Αυτός ο προβληματισμός του ήρωα καθιστά το έργο διαχρονικό, με ιδιαίτερο βάθος και δίκαια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος

 

Μαζί,

Αντονι Μπουρντέν

Κουζίνα εμπιστευτικό. Περιπέτειες στο υπογάστριο των μαγειρείων

Με αφορμή τον θάνατό του, η αυτοβιογραφία του διάσημου σεφ και συγγραφέα. Το μπεστ σέλερ που ξεδιπλώνει τη σκοτεινή πλευρά του γαστρονομικού κόσμου. Ιστορίες της κουζίνας απρόβλεπτες, σοκαριστικές και ξεκαρδιστικές.

Μετά από είκοσι οκτώ χρόνια «υψηλής μαγειρικής, σεξ, ναρκωτικών και κακής διαγωγής», ο σεφ και συγγραφέας Aντονι Μπουρντέν αποφάσισε να τα πει όλα. Από το πρώτο του στρείδι στο «Ζιρόντ» μέχρι το εστιατόριο του «Λε Αλ», οι ιστορίες της κουζίνας που αφηγείται ο Μπουρντέν είναι τόσο παθιασμένες όσο κι απρόβλεπτες, τόσο σοκαριστικές όσο και ξεκαρδιστικές. Αυτό το βιβλίο, που έγινε μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, θα σας μείνει αξέχαστο και θ’ αλλάξει την άποψή σας για τα εστιατόρια – για πάντα.

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος

 

Και

το άκρως απολαυστικό, καλοκαιρινό τεύχος VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

– Διακοπές τώρα! Τα οφέλη για ψυχή και σώμα

– Τα must της παραλίας

– Και ασκήσεις στην άμμο που καίνε λίπος


VITA
, Η ζωή στα καλύτερά της

Ακολουθήστε το στο Google News