Μία σημαντική εκπαιδευτική προσφορά

Ενας μοναδικός δορυφορικός χάρτης Ελλάδας και Κύπρου σε μεγάλη διάσταση.

Με χρήσιμα υπομνήματα αλλά και πληροφορίες για τα μεγαλύτερα νησιά, ποτάμια, βουνά, λίμνες και πεδιάδες της πατρίδας μας.

Μαζί,

Κλασικά μυθιστορήματα, που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, σε μοντέρνες εκδόσεις.

Μυθιστορήματα, που καθιερώθηκαν στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού, μύησαν τους νέους στον κόσμο του πνεύματος και καλλιέργησαν στην παιδική ψυχή ευγενικά αισθήματα και ανώτερα ιδανικά.

Με συμπυκνωμένα νοήματα που κεντρίζουν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών με όλες εκείνες τις παιδαγωγικές αξίες που πρέπει να περιέχονται σε ένα καλό παιδικό βιβλίο.

Το καλύτερο ανάγνωσμα των παιδιών μας!

Αυτή την εβδομάδα,

Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά

Οι περιπέτειες ενός μαύρου σκλάβου στην προεμφυλιακή Αμερική. Οι δύσκολες συνθήκες, η καταπίεση αλλά και η άσβεστη πίστη για φιλία και ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Για να ξεχρεώσει το υποστατικό του, ο κύριος Σέλμπι αναγκάζεται να πουλήσει στο δουλέμπορο Χάλεϊ τους μαύρους σκλάβους του: την Ελίζα με το μικρό της γιο Χάρη και τον επιστάτη του κτήματος, τον μπαρμπα-Θωμά.

Η Ελίζα δραπετεύει με το παιδί της και καταφεύγουν σε άλλη πολιτεία.

Ο μπαρμπα-Θωμάς, όμως, αρνείται να το σκάσει. Ξεριζωμένος έτσι άσπλαχνα από την οικογένειά του, οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο.

Στο ποταμόπλοιο που τον μεταφέρει, σώζει τη ζωή της μικρής Εύας και ο πατέρας της, πλούσιος κτηματίας και καλός άνθρωπος, τον αγοράζει.

Ο μπαρμπα-Θωμάς περνά ανθρώπινα μερικά χρόνια προτού τον βρει η τραγική δοκιμασία.

Ακολουθήστε το στο Google News