Ο Παρθένος συχνά αγγίζει τα άκρα όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες! Το άτομο που ανήκει στο ζώδιο αυτό, είτε θα ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και θα είναι ιδιαίτερα επιλεκτικό σε αυτά που καταναλώνει, είτε θα παραμελεί τη διατροφή του, καταναλώνοντας γρήγορο φαγητό και πολλές θερμίδες. Σε κάθε περίπτωση πάντα υπάρχει πρόγραμμα, μέχρι και στα fast food!

Ένας Παρθένος ενδιαφέρεται για την σιλουέτα του, οπότε αν πρέπει να μαγειρέψεις σε έναν Παρθένο, ετοιμάσου για όλα τα ενδεχόμενα! Οι εμμονικοί Παρθένοι μετράνε κάθε μπουκιά και την εξαργυρώνουν σε θερμίδες. Ξέρουν τι παχαίνει και τι όχι, ασχέτως με το αν θα το προτιμήσουν.

Είναι τόσο λεπτολόγος και μίζερος στην διατροφή του, που θα σε εξαντλήσει. Πολλές παραξενιές, πολλές αλλεργίες, πολλά γενικά… Είναι έτοιμος να δοκιμάσει όλα τα διατροφικά tips που θα του υποσχεθούν καλύτερη γραμμή ή ευζωία.

Λατρεύουν τα φρούτα και τα λαχανικά και δεν τρελαίνονται για κρέας και φαγητά με πολύ λάδι. Η γευστική τους παλέτα είναι απλή και όχι τόσο δουλεμένη. Προτιμούν καθαρές και απλές γεύσεις χωρίς πολλές φιοριτούρες. Για να βρει κανείς τι πραγματικά μπορεί να τον συγκινήσει πρέπει πραγματικά να «μυρίσει τα νύχια του». Μια ωραία και πλούσια σαλάτα θα τον ξετρελάνει, αλλά προσοχή στην σως!