Είναι ένα ζώδιο υπέρ-ενεργητικό, υπέρ- κινητικό, γι’ αυτό και συχνά τρώει «στο πόδι». Η μεγάλη του φιλαρέσκεια σπάνια το αφήνει να πάρει κιλά, ενώ λόγω της ταχύτητας με την οποία κινείται, έχει γρήγορο μεταβολισμό.

Tο κρέας, τα πικάντικα και οι σαλάτες είναι η αδυναμία του. Και βέβαια το fast food. Το πολύ νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή του.  Βότανα, χαμομήλι και τίλιο τον βοηθούν να ηρεμεί. Ιδανική γυμναστική για ένα Κριό είναι το τρέξιμο και η αεροβική. Θα αλλάξει συνεχώς τις οδηγίες στις συνταγές και αν του αρέσει πολύ ένα συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να το τρώει συνέχεια.

Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στο φαγητό και προτιμούν κάτι εύκολο και βολικό. Δεν τρώνε πολλά γλυκά και αποφεύγουν το ψωμί και τα έντονα καρυκεύματα. Από την άλλη όμως θέλουν ένα ωραίο κρασί να συνοδεύσει το δείπνο τους.

Το φωσφορικό κάλιο που περιέχεται στο μαρούλι, το σπανάκι, τα καρότα, τα μήλα και το λεμόνι θα ενισχύσουν τη ζωτικότητά του και θα μειώσουν τους πονοκεφάλους από υπερένταση. Επίσης η αποχή από τον καφέ θα είναι ευεργετική για τη νευρική ισορροπία του.

Ακολουθήστε το στο Google News