Κάθε κοινωνία έχει τους δικούς της μύθους αλλά μπορεί να πέσουμε στην παγίδα και να πιστέψουμε ο,τιδήποτε μας έχουν πει οι μαμάδες ή οι γιαγιάδες μας. Δεν είναι κακό να έχουμε παραδόσεις και να ακολουθούμε την τακτική που μα ςέχουν διδάξει, αλλά αν χρειαστεί, ας κάνουμε τις αλλαγές σε πράγματα που μάλλον δεν ισχύουν.

Μύθος: πάντα βάζουμε πούδρα στο μωρό μετά την αλλαγή πάνας

Αλήθεια: δεν είναι ανάγκη να βάζετε πούδρα. Η τεχνολογία της πάνας έχει εξελιχθεί πολύ και πλέον κρατούν τα μωρά περισσότερο στεγνά. Η πούδρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αναπνευστικά προβλήματα.

Μύθος: μην αφήνετε ποτέ ένα μωρό με λερωμένη πάνα για περισσότερο από 20 λεπτά

Αλήθεια: δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, αλλά είναι καλό να αλλάζετε πάνα όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν κοιμάται και λερώσει ή βρέξει την πάνα, δεν υπάρχει λόγος να το ξυπνήσετε.

Μύθος: αν το έντερο του παιδιού δεν λειτουργεί καθημερινά, τότε είναι δυσκοίλιο

Αλήθεια: το παιδί λειτουργεί φυσιολογικά είτε κάνει κακά μετά από κάθε γεύμα είτε το κάνει κάθε μερικές μέρες. Αν το παιδί δεν δυσκολεύεται, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μύθος: το παιδί πρέπει να ξεκινήσει το γιογιό μεταξύ 18 και 24 μηνών

Αλήθεια: δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες σε κάθε σπίτι και κάποια παιδιά είναι απλά νωρίτερα έτοιμα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Μύθος: μην χρησιμοποιείτε παντελόνι εκπαίδευσης για γιογιό γιατί καθυστερούν την εκπαίδευση του παιδιού

Αλήθεια: είναι οκ να το χρησιμοποιείτε. Είναι μία άνεση και σημαντική διευκόλυνση για τη μεταβατική φάση του παιδιού.

Μύθος: τα κορίτσια εκπαιδεύονται ευκολότερα από τα αγόρια στην τουαλέτα

Αλήθεια: δεν είναι πιο δύσκολο αλλά ίσως να καθυστερήσουν σε σχέση με τα κορίτσια.