Το 1956, ο Έλβις Πρίσλει πόζαρε για τις κάμερες στην Νέα Υόρκη προωθώντας τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας που είχε εγκριθεί μόλις 1 χρόνο πριν. Στην πρώτη εθνική έρευνα που έγινε τον Αύγουστο του 1957, το 75% των νέων κάτω των 20 ετών και επηρεασμένο από τον Έλβις, έλαβε το εμβόλιο και μέσα σε 4 χρόνια, το ποσοστό σκαρφάλωσε στο 90%. Από τότε, αρκετές διασημότητες έχουν χρησιμοποιήσει το στάτους τους για να δείξουν πώς νιώθουν για τον εμβολιασμό. Άλλοι προτρέπουν τους θαυμαστές τους και άλλοι συνδέουν τα εμβόλια με τις αναπτυξιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός.

Τα τελευταία 10 χρόνια, αρκετοί σταρ έχουν δηλώσει δημοσίως την αντίθεσή τους, με γνωστότερη την Τζένυ Μακάρθι, τότε σύντροφο του Τζιμ Κάρει. Υποστήριζε ότι ο αυτισμός του γιου της οφειλόταν στον εμβολιασμό, άποψη που απομυθοποιήθηκε από τους επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, ο Τσάρλί Σιν, η Αλίσια Σιλβερστόουν και ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν υποστηρίξει την αντίθεσή τους.

Εντωμεταξύ, στις Η.Π.Α, 179 παιδιά έχουν πεθάνει και χιλιάδες μπήκανε στο νοσοκομείο λόγω γρίπης, με το 80% των νεκρών να μην έχει εμβολιαστεί. Οι γιατροί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι υπολογίζουν περισσότερο τη γνώμη των σταρ επειδή θεωρούν ότι τα στατιστικά των ερευνών κατασκευάζονται από τους εργαζόμενους στις εταιρίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια. Επίσης δεν εμβολιάζονται γιατί θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν από ασθένειες που δεν υπάρχουν πλέον. Παρόλα αυτά, όλο και αυξάνονται τα κρούσματα αυτών των ‘ξεχασμένων’ νόσων.

Ευτυχώς, και για το καλό των παιδιών, η συντριπτική πλειοψηφία των διασημοτήτων τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, ενώ κάποιοι, όπως η Σάλμα Χάγιεκ, εκπροσωπούν εκστρατείες γνωστών οργανισμών που προστατεύουν τα παιδιά.