Υλικά:

4 φιλέτα στήθους κοτόπουλο χωρίς κόκαλα

αλατοπίπερο

¼ φλιτζάνι τρίμμα φρυγανιάς

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδου

1 κουταλάκι της σούπας μουστάρδα

450 γραμμάρια μικρές ντομάτες

σαλάτα και σκορδόψωμο (ή φρυγανισμένο ψωμί με λάδι και ρίγανη)

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι τον πάτο του οποίου έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο. Περάστε με αλατοπίπερο. Φτιάξτε την κρούστα με το τρίμμα φρυγανιάς, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το σκόρδο. Περάστε τα φιλέτα με μουστάρδα και περάστε τα από το μείγμα της φρυγανιάς.

 

Τοποθετήστε φέτες ντομάτας γύρω από το κοτόπουλο και ψήστε το φούρνο μέχρι να ροδίσει το κρέας (14 με 16 λεπτά περίπου). Σερβίρετε με σαλάτα και σκορδόψωμο.