Ενυδατώνετε το δέρμα και τα μαλλιά σας, όμως ξεχνάτε ότι τα νύχια και τα πετσάκια των νυχιών χρειάζονται επίσης ενυδάτωση.

Οι παρανυχίδες σας θα γίνουν σκληρές και τραχιές αν είναι αφυδατωμένες. Ευτυχώς μόλις τους απλώσετε μια μικρή ποσότητα λαδιού, θα τις δείτε αμέσως να βελτιώνονται.

Αν, λοιπόν, ψάχνετε για μια φυσική λύση για τα πετσάκια των νυχιών σας, ήρθε η στιγμή να δοκιμάστε το αμυγδαλέλαιο.

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες. Μόλις λίγες σταγόνες από αυτό θα μαλακώσουν τις παρανυχίδες σας και θα χαρίσουν στα νύχια σας λάμψη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε το αμυγδαλέλαιο σε νύχια και πετσάκια και να κάνετε απαλές κινήσεις μασάζ.

Όταν ψάξετε να αγοράσετε αμυγδαλέλαιο θα παρατηρήσετε ότι κάποια προϊόντα έχουν την επιγραφή «γλυκό αμυγδαλέλαιο», «πικρό αμυγδαλέλαιο» ή σκέτο «αμυγδαλέλαιο».

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο και το αμυγδαλέλαιο είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα και έχουν την ίδια χρήση. Το πικρό αμυγδαλέλαιο από την άλλη, είναι ένα αιθέριο έλαιο που δε χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος. Μη χρησιμοποιήσετε πικρό αμυγδαλέλαιο στο δέρμα ή τα νύχια σας.

Ακολουθήστε το στο Google News