Με το να θέτετε από την αρχή τα όρια και τους κανόνες, σας βοηθά στην επικοινωνία που θα έχετε με το συγγενικό άτομα ή άτομα που θα φροντίζουν το παιδί σας όταν εσείς λείπετε. Εξίσου σημαντικό είναι κι εσείς να λάβετε υπόψη τις όποιες συμβουλές έχουν να σας δώσουν, γιατί ίσως απαντούν σε ανησυχίες και απορίες σας. Αν, για παράδειγμα, η μητέρα σας θέλει να αφοσιωθεί στο να προσέχει το παιδί σχεδόν καθημερινό, εκτιμήστε και αναγνωρίστε τη γενναιοδωρία της. Η κοινή φιλοσοφία στο μεγάλωμα είναι μάλλον το πιο σημαντικό πράγμα από το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε. Αν διαφωνείτε πλήρως με το συγγενή σας, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε.

Το θέμα πειθαρχία. Περιγράψτε μερικά σενάρια στο συγγενή σας έτσι ώστε να καταλάβει την προσέγγισή σας. Αν το παιδί έχει ένα ατύχημα ενώ εκπαιδεύεται για τουαλέτα, πείτε πώς το χειρίζεστε και τι λέτε στο παιδί όταν αυτό συμβεί. Εξηγήστε ότι η βία είναι κάτι που δεν ανέχεστε.

Φαγητό και ύπνος. Φτιάξτε μία λίστα με τα γεύματα και τα σνακ που θεωρείτε επιτρεπτά και μιλήστε για το περιβάλλον στο οποίο κοιμάται συνήθως το παιδί και ποιες είναι οι ρουτίνες του. Το ίδιο ισχύει και για το πώς αντιδράτε όταν κλαίει το παιδί αλλά και ποια είναι τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες που προτιμά.

Να είστε σε επαφή. Μην αφήνετε απλώς το παιδί, το παίρνετε και φεύγετε. Κάντε ερωτήσεις για τυχόν θέματα και απορίες και για να δείτε αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται η ίδια από εσάς.

Πάντα να έχετε εναλλακτική επιλογή. Αν η μητέρα σας αρρωστήσει ή της προκύψει κάτι έκτακτο και εσείς δεν μπορείτε να μείνετε με το παιδί, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη άλλο ένα άτομο που θα μπορούσε με ασφάλεια να κρατήσει το παιδί.