λάθος # 1

Κραγιόν στα δόντια

Το πιο σέξι προϊόν μακιγιάζ, σύμφωνα με τους άνδρες, μπορεί ενίοτε να σαμποτάρει το χαμόγελό μας. Κι αυτό γιατί οι χρωστικές ουσίες που περιέχει το κόκκινο κραγιόν είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που περιέχουν άλλες αποχρώσεις. Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά η γκάφα γίνεται αντιληπτή από απόσταση, μιας και κάνει μεγάλη αντίθεση με το άσπρο των δοντιών.

Fix: Αφού βάλουμε το κραγιόν, βάζουμε το δείκτη μας στο στόμα και τραβάμε προς τα έξω. Τα υπολείμματα του κραγιόν που ακουμπάνε στο εσωτερικό των χειλιών θα μείνουν στο δάχτυλο και όχι στα δόντια.

λάθος # 2

Άλλο πρόσωπο και άλλο σώμα

Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, που παρατηρούμε ιδίως το καλοκαίρι.

Fix: Το μέικ απ πρέπει να συμφωνεί με την απόχρωση της επιδερμίδας. Το σωστό σημείο για να το τεστάρουμε είναι στα μάγουλα, στο φως της μέρας. Διαφορετικά χρησιμοποιούμε ένα μέικ απ που προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας.

λάθος # 3

Μακιγιάζ που μικραίνει τα μάτια

Αν θέλετε να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια σου, τότε αποφεύγουμε τα μαύρα smokey eyes και το μολύβι στην εσωτερική γραμμή των βλεφάρων.

Fix: Αντί για μαύρη σκιά, επιλέγουμε ανθρακί, αλλά και άλλες αποχρώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως πετρόλ, χάλκινο και μάλιστα στην ιριδίζουσα εκδοχή τους. Αφενός, γιατί δε φαίνονται τα μικρά λαθάκια της εφαρμογής, κι αφετέρου γιατί «ανοίγουν» το βλέμμα εξαιτίας της λάμψης που αντανακλούν.

λάθος # 4

Υπερβολική γυαλάδα

Η ζέστη, ο ιδρώτας, το υπερβολικό σμήγμα και φυσικά το υπερβολικό highlighter είναι μερικές από τις κυριότερες αιτίες που γυαλίζουμε.

Fix: Χρησιμοποιούμε με μέτρο το highlighter και βάζουμε μόνο στο υψηλότερο κομμάτι των ζυγωματικών, στη μύτη και στο κέντρο του άνω χείλους. Επίσης, αν έχουμε λιπαρό δέρμα, απλώνουμε ένα primer κατά της λιπαρότητας ή έχουμε μαζί μας μία πούδρα ή απορροφητικά χαρτάκια για να ρετουσάρουμε το πρόσωπό μας.

λάθος # 5

Μάτια-ρακούν

Είναι λάθος να βάζουμε κονσίλερ –και μάλιστα πολύ πιο ανοιχτό χρώμα από το φυσικό μας. Το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν κολακεύει αλλά φαίνεται κάπως κωμικό.

Fix: Ο χρυσός κανόνας ενός επιτυχημένου μακιγιάζ είναι οι σωστές αποχρώσεις. Είτε πρόκειται για το μέικ απ, είτε για το κραγιόν είτε για το κονσίλερ ματιών. Όσον αφορά την εφαρμογή: Πρέπει να το εφαρμόζουμε ταμποναριστά χωρίς να το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας.

λάθος #6

Ξεφλουδισμένο βερνίκι νυχιών

Είναι η λεπτομέρεια που αφαιρεί πολλούς πόντους από την εμφάνισή μας. Το ατημέλητο μανικιούρ μπορεί να συγχωρεθεί μόνο αν υποστηρίζεται από το στυλ μας (π.χ. πανκ, γκόθικ κτλ.). «Αν τα νύχια σου είναι περιποιημένα, τότε ακόμα και η πιο απλή εμφάνισή σου είναι ολοκληρωμένη» λέει η Essie Weingarten, η πρόεδρος της εταιρείας βερνικιών Essie.

Fix: Αν έχει ξεφλουδίσει το βερνίκι μας ήρθε η ώρα να το αφαιρέσουμε. Αν παρόλα αυτά δεν έχουμε χρόνο, επιλέγουμε βερνίκια σε παλ αποχρώσεις. Ακόμα κι αν κάνουμε κάποιο λάθος από τη βιασύνη μας, αυτό δε θα φαίνεται. Ολοκληρώνουμε με ένα top coat που θα προστατεύσει το χρώμα και θα δώσει διάρκεια και λάμψη.