Υλικά:

200 γραμ. αρακά

1 κουταλιάς της σούπας αμύγδαλα

1 μικρή σκελίδα σκόρδου

λίγο βασιλικό

15 γραμ. παρμεζάνα

1 λεμόνι

150 γραμ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

μία λωρίδα καπνιστό μπέικον

ελαιόλαδο

1 αυγό

100 γραμ. άπαχο γιαούρτι

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό και τα ζυμαρικά, αλλά πριν τα ρίξετε βάλτε μέσα τον αρακά για μισό λεπτάκι. Ψήστε τα αμύγδαλα και ρίξτε τα στο μπλέντερ. Όσο είναι σε λειτουργία, προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το βασιλικό, την παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού. Τέλος, βάλτε τον αρακά.
  2. Βράστε τα σπαγγέτι και στο μεταξύ, τηγανίστε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
  3. Ανακατέψτε το αυγό μαζί με το γιαούρτι. Όταν βράσουν τα μακαρόνια, κρατήστε μία κούπα από το νερό τους,
  4. Ρίξτε τα σπαγγέτι στο μείγμα του αρακά, ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα του αυγού στα υπόλοιπα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Αν θέλετε να το αραιώσετε, ρίξτε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει.