Η πολύτιμη προσφορά συνεχίζεται και συναρπάζει.

 

Οι κορυφαίες στιγμές – σταθμοί της Λογοτεχνίας, των Τεχνών και των Επιστημών

Το κατεξοχήν προνομιακό πεδίο «Τέχνες και Λογοτεχνία» παρουσιάζεται σε δύο μέρη, στον έκτο και έβδομο τόμο. Οι καλές τέχνες και η λογοτεχνία αποτελούν ουσιώδη συστατικά της αρχαιοελληνικής κουλτούρας, συστατικά με διαχρονική και παγκόσμια εμβέλεια, τα οποία δεν έχουν πάψει ποτέ να τροφοδοτούν την οικουμενική σκέψη και φαντασία.

Αθήνα, Αιγαίο, Μεσόγειος…

Από τη μια πλευρά, ο πολιτισμός του Αιγαίου εκφράζεται κυρίως από τη μινωική Κρήτη και τη Θήρα, την πόλη κάτω από το ηφαίστειο, και αποτελεί το καλλιτεχνικό πρότυπο που μετουσιώνεται σε μια εκπληκτική εμπειρία που εγγράφεται στην ιστορία ολόκληρης της αρχαίας  Μεσογείου.

Μπροστά στα μάτια μας, από την άλλη πλευρά, βλέπουμε να ζωντανεύει το πρωτοφανές, να συντελείται μια πολιτιστική έκρηξη δίχως προηγούμενο. Μαζί με τη γέννηση της γεωμετρικής τέχνης, έχουμε τα επιβλητικά πανελλήνια ιερά, τα ποικιλόμορφα αττικά αγγεία, το όραμα του Περικλή, τα αριστουργηματικά γλυπτά του Φειδία, τον αισθητικό ρυθμό του Πραξιτέλη, λαμπρά δείγματα του ελληνικού πολιτισμού.

Και, ασφαλώς, η πλούσια λογοτεχνική δημιουργία, σε όλες τις εκφάνσεις της, ακολουθεί έναν ανεπανάληπτο δρόμο που διασχίζει την αρχαϊκή, την κλασική και την ελληνιστική και αυτοκρατορική εποχή, με «πρεσβευτές» την επική και λυρική ποίηση, το θέατρο, την ιστοριογραφία, τη φιλοσοφία και άλλες μορφές γνώσης.

 

Οι επιστήμες εν όψει…

Αυτό το υπέροχο οδοιπορικό στην ελληνική ιστορία ολοκληρώνεται με το σύνθετο πεδίο των επιστημών, σε δύο μέρη επίσης, τον όγδοο και ένατο τόμο. Η αστρονομία, τα μαθηματικά, η μετεωρολογία συνδυάζονται με τη φύση, τη μαγεία, την αλχημεία, και με την πρόοδο των τεχνικών γνώσεων τα επιστημονικά επιτεύγματα βρίσκουν εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Με την ανάπτυξη της ιατρικής από τον Ιπποκράτη και την ελληνική κουλτούρα της μουσικής, η οποία θέλει τον πολίτη να διαπλάθεται από αυτή την παιδεία, ο τομέας των επιστημών θα σταθεί ο εμβληματικός προάγγελος της τεχνολογικής προόδου και θα ακολουθήσει σταδιακά μέσα στους επόμενους αιώνες…

Μαζί,

Το χριστουγεννιάτικο τεύχος VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

  • Λάμψη στο maximum με τη Σοφία Χαρμαντά
  • Οι τάσεις του 2019 για μία πιο όμορφη ζωή
  • Lunch break treatments: Θεραπείες-εξπρές για τις γιορτές
  • Χειμώνας 2019: Μακιγιάζ και μαλλιά: Οι κυρίαρχες τάσεις που είδαμε στις πασαρέλες και πώς θα τις προσαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας

Vita,

η ζωή στα καλύτερά της 

ΥΓΕΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – FITNESS BEAUTY MOΔA

 

Και

Συλλεκτικό Βημαgazino

Christmas wishes: Πολυτέλεια, στυλ, κομψότητα, σε ένα εορταστικό τεύχος 100 σελίδων!

Και στην απλή έκδοση των €2

ΒHMAgazino. Δεν ακολουθεί τάσεις, τις δημιουργεί.

Ακολουθήστε το στο Google News